Davor Puklavec/PIXSELL

VIŠNJA I ZDRAVKO PEVEC “Uništili su nas jer smo vjerojatno nekome smetali”

Višnja i Zdravko Pevec, nekada uspješni poduzetnici, za emisiju ‘Provjereno’ Nove TV progovorili su i propadanju njihove tvrtke, uspoređujući njihovu situaciju s trenutnim događanjima vezanim uz Agrokor.

Zdravko Pevec kazao je kako danas nema ništa od tvrtke, za koju vjeruje da se mogla spasiti. “Žalosno je, u Bjelovaru smo imali pet ministara u to vrijeme da ni jedan od tih ministara nije pomogao da se Pevec sačuva, dapače, ja bi rekao da su se distancirali još su i potkopavali”, izjavio je.

Dodaje da je razlika između Peveca i Agrokora, što je Pevec sve stvorio vlastitim radom. “Pevec sve stvorio svojim radom. Od nule je krenuo, iz garaže. To vam mogu kasnije i pokazati. Stvorio je firmu jednu uglednu, u Hrvatskoj sa 4 tisuće zaposlenih, 3 i pol milijarde prometa, 20 trgovačkih centara i raširio se van Hrvatske. Narasli smo preveliki i vjerojatno smo nekome smetali, to je razlog zašto su nas uništili”, rekao je.

Pevec je naglasio kako je sam bio garancija za sve poslovanja sa svojom privatnom imovinom i kod izdavanja mjenica. Višnja Pevec je naglasila kako se htjelo prikazati da su oni lopovi. “Htjeli su pokazat da smo mi pokrali novce, prebacili ih ne znam kuda i uništili firmu, a zapravo mi smo sve ulagali u firmu i ostali bez svega”, zaključila je.

Komentiraj