VISKOVIĆ: “Silovana djevojka još uvijek nije ispitana”

Glasnogovornik zadarskog Županijskog suda Hrvoje Visković u petak je dao izjavu za medije.

Smatra kako jučerašnja odluka o određivanju istražnog zatvora za petoricu osumnjičenika za silovanje maloljetnice nije donesena zbog pritiska javnosti. Istaknuo je da postoji nekakva atmosfera kako je određivanje istražnog zatvora sankcija, ali da ona to nije već je jedna mjera, te da je svaka odluka suca istrage podložna provjeri drugostupanjskog suda. “Suci istrage imaju oko 600 predmeta godišnje, a 5-10 posto odluka bude preinačeno”, kaže Visković.

Naglasio je kako istragu vodi državni odvjetnik te činjenica što je sudac istrage na bolovanju ne znači ništa. Dodao je kako je sudac istrage u svojoj prvotnoj odluci utvrdio da postoji opasnost utjecaja na svjedoka, ali je mislio da se to može sanirati mjerama opreza. “Izvanraspravno vijeće je potvrdilo u 90 posto odluku suca istrage, samo su preinačili u dijelu određivanja istražnog zatvora”, pojasnio je.

Kaže da su tek dobili zahtjev nadležnog državnog odvjetnika o ispitivanju žrtve pa ne zna kada će se to dogoditi. Otkrio je i da treba biti ispitano i još nekoliko svjedoka.

Komentiraj