Zadarska policija dovršila je višemjesečno kriminalističko istražovanje nad 47-godišnjakom i 56-godišnjakom, koje sumnjiči da su na zadarsku policiju bacili bombe početkom prosinca prošle godine i u travnju ove godine.

“Prijavljenog 47-godišnjaka se sumnjiči da je 05.prosinca prošle godine oko jedan sat u noći u ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru, a po prethodno stvorenom planu i na poticanje 56-godišnjaka, u krug policijske uprave zadarske bacio improviziranu eksplozivnu napravu. Također ga se sumnjiči da je dana 16.travnja 2018.godine, opet na nagovor i poticanje 56-godišnjaka, nešto iza dva sata u noći je došao do ograde policijske uprave zadarske, te u dvorište tik do prostorija Odjela kriminaliteta droga ubacio eksplozivnu napravu te se udaljio”, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

U oba događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a na objektima je nastala materijalna šteta. Zadarska je policija u istrazi surađvala s Ravnateljstvom policije i Centrom za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Ispitali su više stotina osoba, a nad 160 osoba je provedeno kriminalističkih istraživanje, 31 osoba je poligrafski testirana te je obavljeno 10 pretraga domova i drugih prostorije i pokretnih stvari.

Obojica osumnjičenih uhićena su u utorak ujutro, a pretragama doma i prostorija koje koriste kod njih je pronađena znatna količina oružja i eksplozivnih sredstava. Kod 47-godišnjaka su pronađene 4 ručna bombe, tromblonski nastavak, 446 komada streljiva i 3 spremnika za pušku. U zajedničkom stanu 56-godišnjaka i 44-godišnjaka je, pak, pronađeno preko kilogram lijevanog Trotila, preko kilogram i pol privrednog eksploziva, kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći, jedan trotilski metak od 200 grama, 10 lovačkih patrona i 4 komada streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sva trojica su privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Komentiraj