Više od stotinu obrtnika predstavilo svoje radove uz Zagrebačku filharmoniju

Modnim kreacijama predstavilo se 14 domaćih autora, a uz modele, reviju su nosile i legendarne manekenke koje su obilježile Zlatne igle 90-ih godina

 

Prošle je subote održana Zlatna igla, obrtnička modna revija koja ove godine slavi 85. rođendan te okuplja najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na kolege iz Pariza. Ta najdugovječnija modna manifestacija u regiji već generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

Tradicija i prepoznatljivost zagrebačkih obrtnika već se dugi niz godina podupire kroz Obrtničku komoru Zagreb i Udruženje obrtnika Grada Zagreba koji zajednički rade na budućnosti zagrebačkih brandova. Zaštitni znak Zlatne igle su kvalitetni materijali i izrada te maštovitost u kombinacijama. Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić naglasio je kako su bez obzira na epidemiološke mjere i trenutno stanje iznimno zadovoljni revijom. ‘Kombinacija naših obrtnika, Zagrebačke filharmonije i Zoološkog vrta dala je jedan poseban štih našoj Igli. Spojili smo tradiciju i atraktivnost kako bi još više promovirali zagrebačko obrtništvo i dizajn.  Ponosan sam što je Zlatna igla svake godine sve bolja i uspješnija, a svi ćemo zajedno raditi na tome da to tako i ostane’, rekao je Šabić za Zagreb News.

Revija se održala uz izravan prijenos iz Studija Anton Marti Hrvatske radiotelevizije uz glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije i ravnatelja Mirka Bocha koji su po prvi puta u povijesti uživo pratili izlaske modela na modnu pistu. Revijom je spojena još jedna obljetnica. Naime, Zagrebačka filharmonija ove godine slavi 150. godina postojanja tradicije vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj. Filharmonija je promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik u svijetu. ‘Bilo nam je zadovoljstvo biti sudionikom ovog događaja u kojem smo spojili dvije obljetnice – 85. godina Zlatne igle i 150. godina Zagrebačke filharmonije. Ovom smo prigodom odabrali skladbe posvećene Zagrebu te tako podarili našem gradu posebno iskustvo u kojem su uživali svi gledatelji, malobrojni sudionici, ali i naši glazbenici. Zahvaljujem Udruženju obrtnika Zagreba i Obrtničkoj komori Zagreb na ovoj jedinstvenoj prilici te se nadam da ćemo nastaviti suradnju›, izjavio je Boch.

 

Ove se godine predstavilo 14 domaćih autora: XD Xenia Design, Mara Etno Butik, NIT by Ana Žarković, Stolnik, Vjenčanice Ljubav, Krojački obrt Jura, Modni dizajner Nada Došen, Modna manufaktura Mustre, Modni dizajner Iva Karačić, Otvoreni Atelijer Milena Rogulj, Muška moda Šabić, Dora, Krzno Sumrak i Igor Galaš.

Reviju su, uz modele, nosile i legendarne manekenke koje su obilježile Zlatnu iglu ‹90-ih godina Tamara Roglić, Marina Suić Pastula, Sanja Plepelić, Iva Buchvald, Ivančica Pahor i Maja Vračarić.

 

Svoje radove pokazala je i Škola za modu i dizajn, za frizure su bili zaslužni frizerski saloni Zanetti, Cool, Larisa i Stil, za šminku kozmetički saloni De Luxe, Karma, Lotos, Andrea i Agness. Kreacije su upotpunjene obućom Hogl, Borovo, Bočak, Mass Shoes i VUK leather, cvjećarima Feresin,  La Marco, Bombončić, Lanište, Tea i Poppy, nakitom Zlatarne Popek i Lapidarium, materijalima RUHO i oglavljima Mario Trešćec.

 

Komentiraj