facebook.com

VIŠE OD DVA SATA BORBE Linz: Lučić-Baroni namučila Wozniacki

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki svladala je u srijedu Mirjanu Lučić-Baroni s 3-6, 7-6 (3), 6-4 u 1. kolu WTA turnira u Linzu.

Wozniacki je otvorila meč vodstvom 2-0, ali je uslijedio veliki preokret Mirjane Lučić-Baroni koja je osvojila 20 od sljedeća 22 poena za vodstvo 5-2. Dankinja je teško pronalazila obranu od preciznih udaraca Lučić-Baroni koja je sa 6-3 osvojila prvu dionicu meča.
U drugom setu opet je prva do breaka stigla Wozniacki. Vodila je 2-0, pa 4-1, kod 5-3 servirala za set, ali sve je to Lučić-Baroni uspjela nadoknaditi i izboriti tie-break. U njemu je hrvatska tenisačica povela 2-0, ali onda od sljedećih osam poena osvojila samo jedan i izgubila mogućnost za pobjedu u dva seta nad bivšim svjetskim “brojem 1”.
 Wozniacki je u trećem setu iskoristila pogreške koje je Lučić-Baroni počela raditi u serijama te je povela 4-0. Kod 5-2 je Dankinja propustila prvi servis za meč ostavši bez ijednog poena. Iznenada probuđena nada u preokret učinila je Lučić-Baroni ponovno preciznom, a njezine udarce ubojitima te je hrvatska tenisačica stigla do zaostatka 4-5. Tada je Wozniacki po drugi put servirala za pobjedu.
Dankinja pogrešku iz osmog gema nije ponovila i iskoristivši drugu meč-loptu stigla do teško izborene pobjede 3-6, 7-6 (3), 6-4 nakon dva sata i 13 minuta borbe.
WTA Linz – 1. kolo:
Caroline Wozniacki (Dan/2) – MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 3-6, 7-6 (3), 6-4
Aleksandra Krunić (Srb) – Roberta Vinci (Ita/3) 6-1, 6-7 (3), 6-1

Komentiraj