Više od 40 mrtvih u potonuću trajekta na jezeru Victoriji

Više od 40 osoba poginulo je kada je potonuo trajekt na jugu jezera Victorije, rekao je glasnogovornik tanzanijske vlade na državnoj televiziji, a strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći.

“Prema informacijama koje je predsjednik John Magufuli dobio od lokalnih vlasti Mwanze, poginulo je više od 40 osoba”, rekao je glasnogovornik.

Trajekt Nyerere je potonuo dok se na njemu nalazio nepoznat broj putnika u četvrtak poslijepodne, blizu otoka Ukara, na jugu velikog jezera, prema priopćenju tanzanijske Agencije za elektronske usluge, operatera broda.

“Na brodu je bilo više stotina ljudi kada je potonuo, strahuje se da ih je veliki broj izgubio život”, rekao je jedan dužnosnik okruga Ukerewe, u području Mwanza. Prema inicijalnim procjenama na brodu se nalazilo najmanje 300 ljudi.

Trajekt je prevozio i robu. Potonuo je blizu pristaništa. Uzrok nesreće za sada nije jasan, ali najčešće se takve nesreće događaju kada su trajekti preopterećeni a  u brodovima nema pojasa za spašavanje pa često ima puno poginulih.

U potonuću trajekta 1996. poginulo je oko 700 osoba na jezeru Victorija.

Komentiraj