VIŠE OD 1,5 MILIJUNA NOĆENJA Crikvenica: Izvrsna ljetna turistička statistika

Davor Puklavec/PIXSELL

Crikvenička rivijera u kolovozu i prvih osam mjeseci bilježi odlične turističke rezultate, a u Turističkoj zajednici Crikvenice očekuju da bi na kraju ova godina mogla biti rekordna s više od 1,5 milijuna noćenja.

Prema statistici Turističke zajednice grada, Crikvenicu je u kolovozu posjetilo 94.088 gostiju, što je devet posto više nego u istom mjesecu lani, a porast za osam posto zabilježen je s ostvarenih gotovo 594 tisuće noćenja.

Većina crikveničkih gostiju bili su stranci, u kolovozu ih je bilo 80.200, a ostvarili su 505,7 tisuća noćenja, što je sedam posto više nego u prošlogodišnjem kolovozu.

 

  • U kolovozu ove godine registrirano je nešto više od 88,1 tisuća noćenja domaćih gostiju, što je čak 18 posto bolji rezultat nego u istom lanjskom mjesecu.

 

Po broju noćenja na Crikveničkoj rivijeri na prvom su mjestu i dalje gosti iz Njemačke s ostvarenih 315,4 tisuće noćenja u osam mjeseci ove godine i porastom za sedam posto, a na drugom domaći gosti koji su ostvarili gotovo 250 tisuća noćenja ili 19 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Iako smo zakoračili u rujan, na crikveničkoj rivijeri se još odmaraju brojni gosti, a očekuje se da će 2015. biti rekordna godina s više od 1,5 milijun noćenja, ističu iz Turističke zajednice grada Crikvenice.

Komentiraj