Više od 15 milijuna ljudi pratilo prvu tv debatu američkih demokratskih predsjedničkih kandidata

Oko 15,3 milijuna gledatelja pratilo je u srijedu televizijsku debatu demokratskih kandidata za nominaciju za predsjedničke izbore među kojima su bili Elizabeth Warren, Beto O’Rourke i osmero drugih kandidata, pokazali su podaci agencije Nielsen, koje je objavio NBC News.

Gledanost prve televizijske debate kandidata Demokrata, među kojima nisu bili favoriti Joe Biden i Bernie Sanders, veća je nego što su brojni analitičari predviđali te je na razni brojnosti gledatelja koji su pratili prvu demokratsku debatu u izbornom ciklusu 2016. godine.

Raspravu su direktno prenosile televizije NBC, MSNBC i Telemundo, a sve mreže su u vlasništvu korporacije Comcast. Više od 9 milijuna gledatelja pratilo je prijenos uživo putem interneta, priopćili su iz NBC-a.

Televizijska gledanost nije premašila rekord predsjedničkih izbora 2016. kada je 24 milijuna gledatelja pratilo prvi nastup Donalda Trumpa u debati republikanskih kandidata na televizijskom kanalu Fox News.

Druga debata s ostalih deset demokratskih predsjedničkih kandidata, u kojoj će sudjelovati Biden i Sanders, održat će se u četvrtak.

Komentiraj