Više godina tajio smrt majke i podizao njezinu mirovinu

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njenu mirovinu, a  njeno je tijelo pronađeno je u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošlog tjedna rodbina nestale  97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je  67-godišnji muškarac, navodno sin koji koji je zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve  kontakte, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.
Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.
Osumnjičenik je cijelo vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu mirovinu, navode mediji prema izvorima u policiji.
Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhićenog, naveli da se sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prijevare.

Policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužiteljstvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.
Kako navodi televzijska postaja POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako on s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu mirovinu.

Komentiraj