Visa

Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi

Tvrtka Visa je najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu.

Cilj je ove inicijative potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno.

Sudionici u prvom Visinom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50 tisuća eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od Visinih partnera.

Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Uz europski program, Visa će tijekom 2017. godine i dalje poticati inovacije u sklopu programa Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji, Visin program inovacija Everywhere Initiative osmišljen je kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija. Iza širenja programa u novu regiju stoji želja da industriju plaćanja približimo talentiranim poduzetnicima i njihovim fantastičnim idejama. Radujemo se svježim riješenjima koja očekujemo u europskom tržištu u nadolazećim mjesecima”, izjavio je Shiv Singh, viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Inc.

Početkom ožujka poziv na sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno riješenje nastalo na temelju jednog od tri briefa:

Izazov lokalne zajednice: Kako tehnologija digitalnih plaćanja može stvoriti proizvode koji povezuju ljude i obogaćuju lokalnu zajednicu?

Regionalni međugradski izazov: Kako mobilne tehnologije i uređaji spojeni na internet transformiraju iskustvo međugradskog putovanja?

Izazov međunarodnog putovanja: Kako novi proizvodi i usluge, temeljene na Visa API sustavu mogu pružiti iskustvo međunarodnog putovanja koje prolazi glatko i bez problema.

Kako bi predstavila prvi europski program Everywhere Initiative, Visa će danas na Mobile World Congressu održati live natjecanje pet tehnoloških kompanija koje se bore za nagradu od 25 tisuća eura.

U natjecanju sudjeluju sljedeće kompanije:

Biowatch, Švicarska: Omogućava NFC plaćanja i autentifikaciju temeljenu na mreži vena u ljudskom tijelu putem sata koji je povezan na Bluetooth.

Maintool, Francuska: Rade za razvoju pametnih traka koje, spojene na bilo koji sati, prate životne funkcije osobe koja ga nosi.

Evopark, Njemačka: Pomaže korisnicima pronaći parkirno mjesto u okolnim garažama, uz jednostavnu opciju mjesečnog plaćanja.

Wia, Irska: Nudi platformu baziranu na oblaku za riješenja industrijskog interneta (engl. Internet of Things, IoT), s dostupnim back-end uslugama poput server menadžmenta, pohrane i repliciranja podataka.

Kwik, Izrael: Putem tipke spojene na Wi-fi omogućava korisnicima trenutačnu kupnju proizvoda i usluga brojnih trgovaca i drugih pružatelja usluga.

O pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu Alejandro Agag, CEO Formule E Operationsa; Jean-Claude Deturche, viši potpredsjednik tvrtke Gemalto; Mark Antipof, izvršni direktor za odnose s klijentima u Visi; Sam Shrauger, viši potpredsjednik digitalnih rješenja u Visi te Shiv Singh, viši potpredsjednik inovacija i strateških partnerstva u Visi.

O programu Visa Everywhere Initiative:

Everywhere Initiative je Visin program inovacija osmišljen s ciljem pronalaska “sljedeće velike stvari” u sustavu plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno. Također, cilj je programa omogućiti novim kompanijama da se priključe tradicionalnim dionicima u industriji plaćanja.

Program je započeo u SAD-u 2015. godine i do danas je u njemu sudjelovalo više od tisuću start up kompanija koje su zajedno prikupile 1.7 milijardi dolara preko donacija te iznjedrile 60 finalista i 14 izabranih pobjednika.

Komentiraj