Virtualne turističke ture postale popularnije u vrijeme pandemije

Screenshot YouTube

Virtualne turističke ture nisu novitet, no ovakav način turističkog predstavljanja je ponovno postao popularan te je dobio nove forme u vrijeme pandemije koronavirusa.

Brojni turisti se temeljito informiraju, čitaju vodiče i knjige, gledaju dokumentarne i turističke filmove prije odlaska na željeno odredište. Pandemije koronavirusa je dala novi zamah ovakvom obliku turizma, a digitalne platforme su postale još posjećenije i nude veću količinu sadržaja.

Kolumbija je 2019. godine srušila nekoliko turističkih rekorda i želi u ova teška vremena dati šansu turističkim aktivnostima.  Tako je jedna tvrtka  osmislila zanimljive ture, koje uključuju video i edukativne priloge, na svojoj platformi je prikazala oko dvije tisuće vrsta ptica, koje žive na području ove južnoameričke države itd. Lokalni vodiči vode korisnike interneta i na planinarenje u zabačena područja. Ovaj se model pokazao vrlo uspješnim i zanimljivim. 

Virtualni turizam se tako pokazao dostupnijim od uobičajenih aranžmana za mnogim ljude svih dobi iz svih krajeva svijeta.

Komentiraj