Virtualna šetnja kroz izložbu ‘LADO-RELJEFI-TRAGOVI’

Izložba Ansambla Lado ‘LADO / RELJEFI / TRAGOVI’ autorice Petre Slobodnjak, koja je otvorena sredinom ožujka ove godine, od sada se može razgledati koristeći tehnologiju virtualne šetnje. Virtualna šetnja kroz izložbu ostvarena je uz suradnju koristeći tehnologiju virtualne šetnje, izvijestili su u utorak iz Lada.

Virtualni obilazak simulacija je postojećeg mjesta uz pomoć uzastopnih videozapisa ili fotografija, koje se mogu pregledati u 360°, uključuje razne multimedijske elemente poput glazbe, zvučnih efekata i tlocrta koji pomažu u re-kreiranju realističnog prikaza stvarnosti.

“Izložba ‘LADO / RELJEFI / TRAGOVI’ stvara novo interaktivno iskustvo koje je korisniku dostupno u svakom trenutku. On-line virtualni obilasci sjajan su pristup izložbama jer su korisniku dostupni on-line te ih može pregledati u željenom vremenu, štede korisnikovo vrijeme, stvaraju dodatnu interakciju između korisnika i kulturne institucije, te omogućavaju uživanje u kulturnom sadržaju i u vrijeme kada su institucije zatvorene za posjetitelje”, rekao je Mario Mikić – Vučak iz Culexa.

“Kako su planirani postavi izložbe u drugim gradovima Hrvatske ove godine bili odgođeni, odlučili smo izraditi virtualnu šetnju i tako ponuditi svim građanima Hrvatske i svijeta mogućnost upoznavanja s prelijepim fotografijama autorice Petre Slobodnjak i radom Ladovih umjetnika. Posebno nas veseli što će ova izložba koja je prošle godine najavila obilježavanje Ladovog 70-og rođendana biti dostupna i dalje i ostati trajni podsjetnik na okruglu obljetnicu našeg ansambla”, rekla je ravnateljica Ansambla Lado Ileana Jurin Bakotić.

Izložbu možete pogledati OVDJE.

PHOTO: Lado

Komentiraj