VIR Molotovljevim koktelima na imovinu načelnika i pročelnice

Prema pisanju portala Zadarski.hr, nepoznata osoba zapalila je na otoku Viru u petak ujutro Audi u vlasništvu 71-godišnjaka, a automobil je u potpunosti izgorio. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Zadarska Policija je izvijestila kako je požar na automobilu u dvorištu kuće izbio oko 4 sata ujutro. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a očevidom je utvrđeno da je požar izazvan namjerno. Šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja policija je Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako mediji doznajeu, radi se o automobilu oca pročelnice upravnog odjela za komunalne djelatnosti Općine Vir. Automobil je zapaljen molotovljevim koktelom i kolateralna je šteta, budući da se pretpostavlja kako je napad bio usmjeren na obiteljsku kuću na Viru.

Molotovljevim koktelima prije nekoliko dana napadnuti su i apartmani u vlasništvu načelnika općine Kristijana Kapovića. U napadu su stradali prozori i fasada zgrade.

Kapović je nedavno otvoreno istupio u javnosti protiv nezakonitog izdavanja dozvole za benzinsku postaju na Viru, a njegove sumnje potvdilo je i Ministarstvo graditeljstva. Nadzorom je ustvrdilo da je dozvola za postaju izdana protuzakonito.

Komentiraj