Vipnet

VIPNET Investicije u razvoj infrastrukture donose povećanje upotrebe podatkovnog prometa za 150 posto

Investicije u razvoj infrastrukture će u godinu dana donijeti povećanje upotrebe podatkovnog prometa u Vip mobilnoj mreži za 150 posto.

Osim što osigurava dostupnost fiksne optičke infrastukure više od 440 tisuća kućanstava, Vipnet u mobilnoj mreži nudi najveće dostupne brzine na 4G+/LTE mreži i jedini je operater koji osigurava LTE 800 pokrivenost na svim lokacijama.

Takva je pokrivenost preduvjet za vrhunsko korisničko iskustvo u interijerima, ali i na udaljenim lokacijama poput priobalja i otoka, a u kombinaciji s LTE 1800Mhz s naprednim modulacijama osigurava veliki podatkovni kapacitet za sve korisnike Vipnetove mreže.

Projekt implementacije najvećih dostupnih brzina u mobilnoj mreži u Hrvatskoj započet je u rujnu 2016. godine, a početkom svibnja dovršena je implementacija u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru. Brzine do 300 Mbit/s trenutno su dostupne vlasnicima Samsung S8 mobilnih uređaja, a uskoro će biti dostupne i na drugim novim generacijama uređaja.

Zahvaljujući rastu investicija u razvoj mrežne infrastrukture kako bi se moglo zadovoljiti korisničke potrebe i eksponencijalni rast upotrebe podatkovnog prometa, u prosincu ove godine u Vip mreži će biti preneseno 4 milijuna gigabajta podatkovnog prometa što je 150 posto više nego u prosincu 2016. godine.

Vipnetova 4G mreža u sezoni na Kornatima

Komentiraj