VIOLONČELISTICA NA NASLOVNICI KNJIGE S EKSPLICITNIM SEKSUALNIM SADRŽAJEM Ana Rucner prodaje sado-mazo seks

Fotografija hrvatske violončelistice Ane Rucner na naslovnoj je stranici španjolskog izdanja knjige “Caressina koljena” američke književnice Annabel Joseph. Ista je fotografija, autora Šime Eškinje, objavljena i na naslovnici hrvatskog izdanja te knjige koja se prije nekoliko dana pojavila na tržištu. Zanimljivo je da je glavni lik knjige Caressa Gallo jedva punoljetna glazbenica, a u priči ima eksplicitnih scena seksa te sado-mazo seksualnih odnosa, s opisima ženskog podčinjavanja i muške dominacije. Zbog toga se “Caressina koljena” ne savjetuje mlađima od 18 godina, što je i izričito istaknuto na prvoj unutrašnjoj stranici knjige.

[quote_box_center]

  • Ana Rucner nije pročitala knjigu s eksplicitnim seksualnim sadržajem, a ne smeta joj što je njezina fotografija na naslovnici. “To je umjetnost”, tvrdi

[/quote_box_center]

caressina-koljena

Ana Rucner kaže da nije znala da knjiga sadrži baš takve elemente, iako ju je španjolski agent obavijestio o čemu se otprilike radi. Tvrdi da ju je prevarilo što je “proguglala” dostupne informacije o autorici. Na službenoj stranici Annabel Joseph navedeno je da je riječ o jednoj od najpopularnijih suvremenih američkih književnica, koja piše romane sado-mazo tematike i erotske romane.

“Jako je zanimljiva priča o mojoj fotografiji na naslovnici knjige. Ne znam detalje, ali španjolski agent je prije nekoliko mjeseci kontaktirao mog agenta Nikolu Mujdžića Reščića jer su, tražeći odgovarajuće fotografije na internetu, slučajno naišli ovu Šime Eškinje, pa su nas zamolili da im je ustupimo. Budući da je glavni lik knjige violončelistica, oni su tražili violončelisticu i pronašli su mene. Ta je fotografija dio editorijala koji sam radila sa Šimom prije tri godine i jako mi je draga. Izabrali su je i sretna sam zbog toga”, ispričala je Ana Rucner.

Tvrdi da knjigu još nije pročitala, ali je veseli što će u ruke uzeti hrvatsko izdanje koje na naslovnici ima istu fotografiju.

“Fotografija je strastvena, ima seksepil, a decentna je, vuče neku erotsku crtu pa pretpostavljam da im je zato bila zanimljiva. Bez obzira na to što nisam znala da će priča biti baš tako seksualno eksplicitna, fotografija nije potpisana nego je poslužila samo kao ilustracija. Za mene je to samo fotografija, umjetnica sam i mi umjetnici radimo lijepe stvari, stvaramo umjetnost”, kaže glazbenica koja u slobodno vrijeme ne čita ljubavne romane. Čita različite žanrove pa je tako nedavno pročitala knjigu Stephena Hawkinga, a prije toga tijekom leta za Australiju pročitala je 500-tinjak stranica romana s temom o vampirima. Čitanju “Caressinih koljena” veseli se, prije svega, zato što je glavni lik violončelistica Caressa Gallo, s kojim se Ana Rucner može poistovjetiti.

rucner-witness5-bw

“Kao glazbenica mogu reći da se u trenucima kad se stvara glazba, kad sviram, rađa jedan svijet u kojem kao da se čita sto knjiga. Kad sviram, osjećam strast, erotiku, ljubav, tu je toliko osjećaja koje je teško opisati, ali moram reći da moraš u stanju biti glazbenik, nije to lako”, priča Ana Rucner. Istovremeno sa svakodnevnim neophodnim vježbanjem, hrvatska violončelistica priprema peti festival “Ana u Gradu” u Dubrovniku, uskoro ponovno odlazi u Tursku gdje i inače svira puno koncerata, a krajem godine ide i na turneju po Kanadi.

Komentiraj