Borna Filic/PIXSELL

Vinkovci opet bez odluke o prijenosu Agrokorovih koncesija na Fortenovu

Gradsko vijeće Vinkovaca u ponedjeljak je ponovno odgodilo glasovanje o prijenosu koncesija s Agrokora na Fortenova Grupu.
Sa sjednice je skinuta točka dnevnog reda i tražila su se dodatna pojašnjenja, objasnio je reporteru N1 Ivanu Hrstiću vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. “S obzirom da postoje određene neodumice kod samih vijećnika, oni su zatražili da mi zatražimo dodatna pojašnjenja, mi ćemo to napraviti i pred Gradskim vijećem dati informacije koje smo mi zaprimili od DORH-a, ministarstva poljoprivrede, pa će vijećnici donijeti odluku”, rekao je gradonačelnik.
Dodao je kako je njima cilj da prijedlog jednoglasno prođe, ali ako vijećnici traže dodatno pojašnjenje, oni im, kao gradska uprava, stoje na raspolaganju. “U ovom trenutku postoje nesuglasice onih koji su akteri oko aneksa. Zato smo zatražili pojašnjenja, kada budemo imali točno napisano kako treba postupiti, tako će biti postupak obavljen”, rekao je Bosančić.
Podsjetimo, dvadesetak gradonačelnika pobunilo se protiv automatsko prijenosa koncesija na zemljište i traže veće cijene, s obzirom da je Agrokor u brojnim slučajevima plaćao manje nego OPG-ovi.

Komentiraj