Gradska organizacija SDP-a Vinkovaca izvjestila je u nedjelju da je na sjednici Gradskog odbora stranke kao kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Vinkovaca na lokalnim izborima, koji bi se trebali održati u svibnju iduće godine, izabrana vinkovačka liječnica Marija Bekavac.

Iz vinkovačkog SDP-a navode kako je Marija Bekavac izabrana jednoglasno kao kandidatkinja stranačke organizacije za gradonačelnicu Vinkovaca, da je ona tom prilikom poručila kako politika jest i treba biti iznad osobnih interesa te se ne smije dogoditi da pojedinci prisvoje funkcije za sebe, a ne za interese naroda.

“Političari nam trebaju biti uzori – uzori morala i ravnopravnosti, srce demokracije, jer kad osoba na poziciji i u vlasti vara, ne plaća poreze, zapošljava ‘na crno’, koristi se pravima koja mu ne pripadaju, stradamo svi”, navode iz vinkovačkog SDP-a riječi Marije Bekavac.

U gradu Vinkovcima na vlasti je HDZ s koalicijskim partnerima. Ta stranka, samostalno ili u koaliciji, vlast u Vinkovcima drži od stjecanja hrvatske neovisnosti, a gradonačelnik Mladen Karlić (HDZ) jedan je od najdugovječnih hrvatskih gradonačelnika koji funkciju prvog čovjeka grada na Bosutu obnaša u petom mandatu uzastopce.

Komentiraj