Vinko Grgić: “Zbunjen sam, ne znam o čemu se radi, doznao sam iz medija”

 

Gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik SDP-a, Vinko Grgić, u četvrtak je u Saboru novinarima komentirao policijsku akciju u kojoj je priveden šef Janafa Dragan Kovačević i još desetak ljudi.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, priopćila je policija. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima da se dvojici saborskih zastupnika skine imunitet, jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom. Neslužbeno, radi se o Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

“Ne znam o čemu se priča, zbunjen sam, ono što sam saznao, saznao sam preko medija. Spominju se određene radnje u aferi Janaf. Kao gradonačelnik vam mogu reći da grad Nova Gradiška nema nikakve odnose, niti poslovne ni gospodarske s tim, kao ni ja osobno.

Valjda će mi netko javit… Kovačevića znam, bilo smo prije 3-4 godine na kavi ili u zajedničkom društvu, ali mislim da nemam ni njegov broj. Grad Nova Gradiška ni ja kao gradonačelnik nemamo nikakvih odnosa s Janafom”, kazao je Grgić.

Dodao je da ga institucije još nisu kontaktirale.

“Malo sam iznenađen, moram vidjeti gdje se mogu informirati. Ako negdje trebam otići, ja ću otići, stavljam se sustavu na raspolaganje, neka sustav radi svoj posao”, dodao je.

Na pitanje je li tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koja je također obuhvaćena istragom, radila kakve poslove za Grad Nova Gradiška, odgovorio je: “Oni se stalno javljaju na javne natječaje, do sad su dobili jedan. Radili su reciklažno dvorište. Bila je nedavno i javna nabava za bazene i to nisu dobili. Naše javne nabave su besprijekorne, dobili smo bezuvjetne revizije za poslovanje”.

U fokusu istražitelja i tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, za N. Gradišku odradili posao vrijedan 5 mil. kuna

Komentiraj