VINKO GRGIĆ: ‘Građani Nove Gradiške poslali su poruku o tome što misle o mojoj ulozi u aferi Janaf’

“To je za mene jedna velika osobna, politička i u krajnjoj liniji i moralna satisfakcija. Pretpostavljao sam da me građani nisu zaboravili. Čovjeka ili skupinu možda možeš ponekad prevariti, ali kompletno biračko tijelo ne. Građani Nove Gradiške time su ujedno i poslali širu poruku o tome što misle o sumnjama koje mi se stavljaju na teret u aferi Janaf”, izjavio je u ponedjeljak predvečer za Nacional novoizabrani gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. On je na lokalnim izborima među rijetkima koji su pobijedili u prvom krugu. Osvojio je više od 60 posto podrške u utakmici s ukupno sedam kandidata, jer se natjecao s kandidatima HDZ-a, SDP-a, HSS-a, HSLS-a i Domovinskog pokreta. Grgićeva nezavisna lista osvojila je i većinu u Gradskom vijeću – devet od 15 mjesta. Pritom je SDP osvojio dodatna dva, odnosno desetak posto glasova koje je osvojio Grgić.

On je za Nacional ukratko opisao što će mu biti prioritet u novom gradonačelničkom mandatu: „Pripremili smo 111 novih projekata. Sve što treba unaprijediti u gradu. Krećemo odmah na posao. Za većinu njih riješili smo imovinsko-pravne odnose, ali i način financiranja. Ne treba nam stotinu dana pripreme niti se moramo pozivati na slične floskule za odgodu početka rada.“

Grgić je sve do pred kraj mandata obnašao funkciju gradonačelnika Nove Gradiške i u prošlom mandatu, ali tada kao član SDP-a. Nova Gradiška smatrana je jedinom crvenom utvrdom u Slavoniji. A potom je ujesen prošle godine izbila afera Janaf u kojoj se Grgić našao među osumnjičenicima. Sumnjiče ga da je pokušao doći do 100 tisuća kuna mita od poduzetnika Kreše Peteka. Zbog te afere SDP se od njega distancirao. Grgić je htio zamrznuti članstvo, ali Grbin je insistirao na tome da iziđe iz stranke. Prema poznavateljima lokalnih prilika u tom dijelu Slavonije, to mu je dodatno pomoglo jer ga je lokalno stanovništvo simpatiziralo više nego SDP. Što su sada potvrdili i rezultati lokalnih izbora.

Komentiraj