Vilim Ribić ponovno izabran za predsjednika Matice hrvatskih sindikata

Igor Kralj/PIXSELL

Dosadašnji predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić ponovno je izabran na tu dužnost u subotu, na sjednici Velikog vijeća, na kojoj su izabrani i članovi Nadzornog odbora i Članskog vijeća Matice.

Kako su priopćili iz te sindikalne središnjice, Ribić je izabran jednoglasnom podrškom od 49 glasova.

Na mandat od tri godine u Nadzorni odbor izabrani su Želimir Dulčić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSZVO), Jere Bilan iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠ), Mario Zajec iz Općeg sindikata MUP-a, Ljiljana Sambol iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara (HSSMS-MT) i Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja (SHU).

U Člansko vijeće Matice izabrani su Heli Hajdić Nikolić (NSZVO), Tomislav Teri (OS MUP-a),  Zoran Šinjak (HSSMS-MT), Aleksandar Lukadinović (SHU) i Sonja Šimić iz Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske.

Nakon Velikog vijeća Matice, održana je i sjednica Velikog Vijeća Vertikale obrazovanja na kojoj je obavljena redovna rotacija čelnika Vertikale pa će tako dužnost predsjednika Vertikale obrazovanja u narednom mandatu obnašati predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Komentiraj