VILIM RIBIĆ “Neke su stvari postale zabrinjavajuće. Mi ne držimo figu u džepu, ali Vlada da”

Davor Puklavec/PIXSELL

Vlada i sindikati javnih službi danas bi trebali potpisati sporazum o plaćama u javnim službama. Temeljni kolektivni ugovor (TKU) za javne službe istječe danas, a u petak je između Vlade i sindikata postignut načelni, usmeni dogovor.

Radni sastanak počeo je u ponedjeljak u 9 sati, a situacija se preko vikenda, izgleda, promijenila. Nekim je sindikatima sporan dug za 2016. godinu oko kojeg s Vladom još nisu postigli dogovor. Prema izračunu sindikata dug iznosi 1,4 milijarde kuna za javne službe te još 400 milijuna kuna za državne službenike. Vlada im je ponudila po 100 milijuna kuna iduće i 2018. godine, piše Dnevnik.hr.

“Danas će se pokazati drži li tko fige u džepu”, rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, te naveo kako će njihov sindikat potpisati sporazum.

“Je li se što promjenilo preko vikenda? Da. Neke su stvari postale zabrinjavajuće. Mi ne držimo figu u džepu, ali Vlada da”, rekao je uoči početka sastanka Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]