Vili Beroš o pogrebu Milana Bandića: “Virus nije šampion skoka u dalj”

“Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, izjavio je u utorak za Dnevnike Nove TV ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar, komentirajući pogreb zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Podsjetimo, prema važećim epidemiološkim mjerama, na pogrebima je dopušteno – 25 osoba. Na posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika samo će covid-redara biti 300. Uvedene su i posebne autobusne linije, a sam Šostar rekao je da očekuje ‘jako puno ljudi’ na pogrebu.

“Virus nije šampion skoka u dalj, dakle ukoliko su te grupe ljudi udaljene daleko, ograđene određenim vrpcama ili već na određeni način, onda će sukladno epidemiološkim preporukama, organizator naći načina da zadovolji svu formu”, rekao je za RTL ministar zdravstva Vili Beroš.

Ako, kako kaže ministar, ‘virus nije šampion skoka u dalj’, jesu li uopće potrebne epidemiološke mjere za sprovod i maksimalno 25 osoba na posljednjem ispraćaju?

Kako je najavljeno iz Grada, uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Na sprovodu će govoriti Bandićev prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević.

Komentiraj