Viktor Šimunić na razgovoru u USKOK-u

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić u srijedu bi trebao dati iskaz u USKOK-u.

Šimunić je, podsjetimo, snimio razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom. Šimunić tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Kaže da ga je na razgovor sa Tušekom zvao gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. To, kaže, može dokazati SMS porukama. Sastanak se održao prije desetak dana u klijeti Gredičaka, a Šimunić kaže da je sastanak snimao zbog javnog interesa.

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Šimunić je u utorak potvrdio da je dobio poziv USKOK-a vezi s tim sastankom i tajno snimljenim razgovorom te da će se pozivu odazvati. “Poziv sam dobio za srijedu u 11 sati i odazvat ću se na taj poziv”, rekao je Šimunić za Hinu. Kako je dodao, pitao je treba li ponijeti i audio zapis sa sastanka, na što su mu u Uskoku potvrdno odgovorili.

S druge strane, Žarko Tušek, u utorak je potvrdio da je snimka autentična, ali je i odbacio navode da je Šimuniću nudio posao i mito. On je ustvrdio da je sastanak inicirao sam nezavisni vijećnik, koji je od njega i tražio argumente za suradnju i ponude. Tušekov odvjetnik Vladimir Terašaj kaže kako se radilo o normalnoj političkoj konverzaciji, te dodao da predlaže da se rijave Šimunić i novinar.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković komentirao je cijeli slučaj u utorak, ustvrdivši da je Žarko Tušek napravio ‘grubu političku pogrešku’ i dodao da ne zna kako mu se, kao iskusnom političaru, to moglo dogoditi. “Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja”, rekao je u utorak Plenković novinarima.

Komentiraj