Vikend provedite uz nove filmove na streaming platformi MOVIEMIX

MOVIEMIX je filmski streaming servis na kojem možete pronaći ekskluzivan sadržaj prepun hvaljenih i nagrađivanih igranih, dokumentarnim i animiranih naslova, dobitnika prestižne nagrade Oscar, festivalskih pobjednik, komedija, romantičnih filmova, napetih trilera i kino hitova. Za vas smo odabrali pet naslova koje nudi MOVIEMIX, streaming platforma na koju se prvih 7 dana korištenja možete pretplatiti besplatno.

„TUGA I SLAVA“

Priča o ponovnim susretima iskusnog Salvadora Malla (Antonio Banderas u ulozi karijere), filmskog redatelja koji tjelesno propada. Neki od njih događaju se licem u lice, drugi se odvijaju u njegovom sjećanju: djetinjstvu tijekom 1960-ih kada je s roditeljima emigrirao u selo pokraj Valencije u potrazi za boljim životom, prvoj žudnji, prvoj pravoj ljubavi u Madridu tijekom 1980-ih, boli koja je uslijedila nakon prekida te ljubavi dok je ona još uvijek bila na vrhuncu, pisanju kao terapiji ne bi li zaboravio nezaboravljivo, ranom otkrivanju kinematografije i praznini, beskonačnoj praznini koja rezultira nesposobnošću daljnjeg bavljenja filmom. Film „Tuga i slava“ redatelja Pedra Almodovara progovara o stvaralačkom činu, o tome koliko je isti teško odvojiti od vlastitog života i o strasti koja tom činu daje smisao.

„DOVIĐENJA, IDIOTI“

Kada otkrije da je ozbiljno bolesna, 43-godišnja frizerka Suze Trappet (Virginie Efira) odluči potražiti dijete koje je bila prisiljena dati na posvajanje dok joj je bilo tek 15 godina. Tijekom svoje impulzivne potrage, Suze susreće Jean-Baptistea (Albert Dupontel), pedesetogodišnjaka u krizi te gospodina Blina (Nicolas Marié), slijepog arhivista sklonog prekomjernom entuzijazmu. Ovaj nesvakidašnji trojac krenut će na urnebesno, ali i dirljivo putovanje kroz cijeli grad u potrazi za frizerkinim davno izgubljenim djetetom. Film je osvojio šest nagrada Cesar (francuski pandan Oscaru) uključujući i onaj za najbolji film 2021. godine.

„POTPUNA SLOBODA“

Kada u Milwaukeeju izbiju neredi, vozač medicinskog kombija Vic (Chris Galust) rastrgan je između vlastitog obećanja da će svoje rođake, skupinu ostarjelih Rusa, odvesti na sprovod i želje da pomogne Tracy (Lauren Spencer), mladoj i svojeglavoj Afroamerikanki u invalidskim kolicima. Film koji ekspertno žonglira rezonantnim društvenim temama i suludim nizom događaja što rezultira vrhunskom komedijom s dušom.

„BIJEG“

Prvi film u povijesti koji je istovremeno nominiran u kategorijama najboljeg animiranog, dokumentarnog i međunarodnog filma za prestižnu nagradu Oscar. Riječ je o animiranom dokumentarcu koji nam priča istinitu priču o potrebi jednog čovjeka za suočavanjem s vlastitom prošlošću kako bi imao budućnost. Amin je kao maloljetnik bez pratnje stigao iz Afganistana u Dansku. Danas, kao 36-godišnjak, on je uspješan akademik koji se treba oženiti za svog dugogodišnjeg partnera. Međutim, tajna koju skriva više od dvadeset godina prijeti uništiti njegov život koji je izgradio u Danskoj. Po prvi put on će podijeliti tu priču sa svojim bliskim prijateljem.

„NARKO NASLJEDNICI“

Brat i sestra Kip (Josh Hartnett) i Josie (Margarita Levieva) žive zajedno u ruralnom dijelu Zapadne Virginije gdje paze jedni na druge nakon očeve smrti. Josie kontrolira obiteljsku ilegalnu trgovinu lijekova protiv bolova. Kip je ratni veteran iz Iraka i njezina desna ruka. Kada poslovi krenu u pogrešnom smjeru, Kip odluči izaći iz cijele priče. No, Kipov pokušaj bijega od obiteljske ostavštine izazvat će eksploziju nasilja i izdaju koja će ugroziti Kipa, Josie i njihovog mlađeg brata Bootsa (Owen Teague) u ovom uzbudljivom kriminalističkom trileru.

Komentiraj