VIJENCI I KAKTUSI Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a g. Siniša Kovačić ima običaj gnjaviti na Facebooku profesionalnim uspjesima na novom radnom mjestu

Trebalo nam je deset dana da se oporavimo od njegove objave, učinjene 2. travnja u 15 h i 33 min, koja glasi (a ima i 860 oznaka Sviđa mi se i 94 komentara): ‘NA DANAŠNJI DAN PRIJE 20 GODINA PRVI PUT SAM KROČIO NA PRISAVLJE 3. HVALA SVIMA KOJI SU PREPOZNALI MOJ TALENT, USMJERAVALI GA I OMOGUĆILI MI PROFESIONALNI RAZVOJ. Uzvratio sam vjernošću. Bilo je raznih mogućnosti odlaska s HRT-a u druge medije, bilo je teških trenutaka, ali ipak – jedan je HRT.Ništa nije prirodnije od toga nego da ovakav diplomant škole za razvijanje talenata ukine Montirani proces

VIJESTI IZ KULTURE

Utorak, HRT 1, 22.49

Smjena u osječkom Državnom arhivu u javnosti je prošla prilično nezapaženo, vrlo pristojno je rekla urednica Zrinka Turalija Kurtak koja je imala čast, sat prije ponoći, objaviti ekskluzivnu priču reporterke Marije Matoš iz Osijeka. Gđa Matoš javlja da je napokon smijenjen dosadašnji ravnatelj Siniša Bjedov. On je imenovan prije četiri godine, iako je bio i ostao bez kvalifikacija za svoje novo radno mjesto. Usprkos trima sudskim presudama na tužbe koje je podnosio zaposlenik g. Dražen Kušen, nedovoljno kvalificiranog g. Bjedova na položaju ravnatelja čvrsto je držala politička volja ministrice kulture A. Zlatar. Sad je privremeni ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku postao Dražen Kušen, gospodin koji je u četiri godine dobio tri povoljne presude koje gđi ministrici ništa nisu značile. Njeno ponašanje komentirao je novi ministar kulture g. Zlatko Hasanbegović. Njegova kvalificirana izjava u reportaži gđe Matoš, i cijela ova priča, trebale su biti emitirane u nekakvom slavnom magazinu, u udarnom terminu, npr. u dnevniku. Budući da tome nije tako, još jedna u nizu sramnih i komičnih afera zauvijek bivše ministrice trpa se u neatraktivne emisije u ilegalno vrijeme. Šteta. Nije šteta što se u subotnjim vijestima iz kulture, telefonom iz San Sebastiana, javila svima simpatična (bila u penziji ili ne) gđa Ruža Marić. Njen vukovarski Gradski muzej nagrađen je europskom nagradom Silletto, zasluženom “za suradnju s lokalnom zajednicom i uključivanje volontera u svoj rad”. Nagradu Europski muzej godine dobio je varšavski muzej “Polin – Muzej povijesti poljskih Židova”. Na natječaju Europskog muzejskog foruma sudjelovalo je 49 muzeja iz 24 europske zemlje.

NOGOMET: WOLFSBURG – REAL

Srijeda, HRT 2, 20.37

I večeras još jedan đak zagrebačke škole komentiranja izravnih TV prijenosa ignorira ono što mi gledatelji vidimo. To je g. Marko Šapit kojemu život ovisi o tome jesmo li platili mjesečnu TV pretplatu / pristojbu, pa kad jesmo, a jesmo, e onda on i njegovi sobni kolege s HRT-a mogu govoriti što god ih je volja. Marko Šapit, iako Wolfsburg igra u svojim prepoznatljivim zeleno-bijelim dresovima, mirno nas uvjerava da protiv Reala igra jedan drugi njemački klub. Schalke. Nesretni Wolfsburg ima loptu, a M.Š. potpuno nesvjestan onog što priča, ležerno će nama ovako: “Nastavlja se ova akcija Schalkea.

DNEVNIK

Petak, Nova TV, 19.15

Dnevnik Nove TV objavljuje svoju originalnu priču. Za razliku od konkurencije koja ne može bez sjednica u svojim dnevnicima, dnevnik Nove TV dočepao se lažne ovrhe kojom su kriminalci pokušali izvući iz FINA-e pravih 50 milijuna kuna. Potpuno solventna tvrtka kojoj je dio tih milijuna otet nije jedina, a čuli smo i izjavu ovlaštenog predstavnika da je FINA još prije par godina predlagala promjene u zakonu kojima bi se onemogućile pljačke na temelju krivotvorenih potvrda – ali političari nisu imali sluha.

DOBRO JUTRO: KULTURA

Nedjelja, HRT 3, 9.00

Renata Brkić iz udruge “Profesor Baltazar” sjedila je uz Borisa Kolara (83), maturanta Druge muške gimnazije i potom arhitekta, slavnog po sudjelovanju u stvaranju lika profesora koji je dobio ime po Kolarovu gimazijskom profesoru engleskog. Gospon profesor su se zvali Baldo Šoljan, pa ovim putem pozdravljamo sve đake ove slavne gimnazije kojima to ime budi nježne uspomene (na stihove ‘od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba’). Knjiga koju je g. Kolar, čovjek od duha, sada napisao zove se “Sjećanja i razmišljanja jednog Zagrepčanca” i bit će promovirana u četvrtak u jednom restoranu. Kojem? Točne odgovore nagrađujemo.

NEDJELJOM U DVA

Nedjelja, HRT 1, 14.00

Krešimir Beljak, za prijatelje Krešo, predsjednik je HSS-a, jedne od dviju stranaka teško dostojnih imena svojih osnivača: Stjepana Radića i Ante Starčevića. Krešica Beljak bio je simpatičan Stankoviću – dakle: on će biti ljevičar. U g. Stankovića se čovjek može uvijek pouzdati, a to znači da je g. Beljak predsjednik pod kojim će HSS zaglavinjati ulijevo.

NEMA “MONTIRANOG PROCESA” (4)

Nedjelja, HRT 1, 21.29

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a g. Siniša Kovačić ima običaj gnjaviti na Facebooku ili privatnim objavama svoje vjere ili velikim profesionalnim upjesima na novom radnom mjestu. Trebalo nam je deset dana da se oporavimo od njegove objave, učinjene 2. travnja u 15 h i 33 min, koja glasi (a ima i 860 oznaka Sviđa mi se i 94 komentara): “Na današnji dan prije 20 godina prvi put sam kročio na Prisavlje 3. Hvala svima koji su prepoznali moj talent, usmjeravali ga i omogućili mi profesionalni razvoj. Uzvratio sam vjernošću. Bilo je raznih mogućnosti odlaska s HRT-a u druge medije, bilo je teških trenutaka, ali ipak – jedan je HRT.” On ima talent. Prepoznat, talent. Usmjeravan. Profesionalno razvijan. Ništa nije prirodnije od toga nego da ovakav diplomant škole za razvijanje talenata ukine “Montirani proces”.

 

Komentiraj