VIJENCI I KAKTUSI Većina građana Hrvatske cijene gđu Pusić jednako koliko i gospoda u UN-u

Njezina inozemna katastrofa jednaka je domaćoj jer i ona i njena stranka, usprkos stalnom tetošenju medija, ČVRSTO SE NA LJESTVICI POPULARNOSTI NALAZE JAKO NISKO, podržava ih oko 1 posto anketiranog pučanstva. Stoga je vijest iz New Yorka primljena kao ohrabrenje

DNEVNIK

Četvrtak, HRT 1, 19.00

Umjesto predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović koja je stigla u službeni posjet Litvi, na prvom mjestu u dnevniku pojavio se njen najpoznatiji donator i nogometni menadžer ZM. Nije neka greška, jer iz perspektive ovo dvoje, predsjednice države i nogometnog djelatnika, sve to skupa uopće nije važno. Kolindina Litva bačena je daleko iza, a i njena konferencija za tisak nezgrapno je i neprofesionalno kraćena. Donator Z.M. je osoba koja nikako ne bi smjela biti na ekranu javne televizije – sve dok nam uporno servira onu svoju razinu komuniciranja. Nepojmljivo je da takvo njegovo ponašanje uopće bude i registrirano u dnevniku, a nezamislivo ogroman skandal je da javna TV cijeli svoj dnevnik počinje s privatne četiri minute vijesti o najnovijem njegovu podvigu i njegovim monologom. Dogodilo se nešto štetno po naše društvene i profesionalne norme koje su ionako na izdisaju, da bi se HRT morala odmah očitovati, u najmanju ruku priopćenjem o sankcijama samoj sebi.

DNEVNIK

Četvrtak, Nova TV, 19.15

Što je predsjednica države Hrvatske radila u Litvi, moglo se saznati jedino u ovom dnevniku Nove TV. Njen odgovor na pitanja novinara nije presječen u pola rečenice, kao na HRT-u, čime ne želimo reći da posebno čeznemo za njenim mislima, ali reda mora biti. Za razliku od HRT-a, ovaj dnevnik Nove TV nije počeo viješću o Kolindinu donatoru, nego je taj čovo smješten negdje tamo u 26. minutu. Jest da je ljeto, ali molimo vlasničke i uredničke sile komercijalne Nove TV da nas ne gnjave sitnicama koje toliko impresioniraju HRT.

VIJESTI

Petak, HRT 1, 11.00

Iz New Yorka stiže vijest da je stanovita Vesna Pusić totalno propala u prvom glasovanju ni manje ni više nego za mjesto generalne tajnice Ujedinjenih naroda. Posljednja je. Ova njena inozemna katastrofa jednaka je domaćoj jer i ona i njena stranka, usprkos stalnom tetošenju medija, čvrsto se na ljestvici popularnosti nalaze jako nisko, podržava ih oko 1 posto anketiranog pučanstva. Stoga je vijest iz New Yorka primljena kao ohrabrenje ogromnoj većini građana Hrvatske koji već godinama cijene gđu Pusić jednako koliko i gospoda u UN-u.

REVIZIJA PROCESA STEPINCU

Petak, HRT 1, 20.00

Novinar Darko Pavičić, povjesničari Mario Jareb i Josip Jurčević i političar Vladimir Šeks i govorili su o blaženiku Alojziju Stepincu mirno i razložno, na način velikih poznavatelja materije. Jedini koji je agresivnošću pokušavao prikriti vlastito ideologiziranje i politikantstvo bio je neki mlađi striček s Filozofskog fakulteta, snalažljivi Hrvoje Klasić. Vrlo brzo se primirio jer su mu gg. Pavičić, Jareb, Jurčević i Šeks jednostavno bili preveliki autoriteti.

DVORANSKI NOGOMET

Nedjelja, HRT 2, 18.27

Igrali su zagrebački studenti protiv ruskih studenata, komentirali su fantastični Luka Petrinec i Tomislav Gričar. Obojica znaju što je sport, pa zato i obojica znaju što govore, vode računa o tome koliko govore i obojica znaju svoj posao bolje od svih sportskih reportera HTV-a zajedno. HRT je previše škrt da za komentatore angažira ljude koji su seniorski sport iskusili na vlastitoj koži i bili kvalitetni sportaši. Zato i doživljavamo to da tenis iz Wimbledona za englesko govorno područje komentira John McEnroe, a za Hrvate javlja se g. Mićo Dušanović. Nogomet je jedan jedini put, na RTL TV-u, nezaboravno komentirao veliki Zvonimir Boban koji bi to radio i dalje da ga to zanima. Zato se iz nogometa ne da otjerati recitator Drago Ćosić, kao ni njegovi sobni kolege recitatori od svojih sportova.

PODNEVNI DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 1, 12.00

Negdje iz Njemačke, svakog punog sata u vijestima na Četvrtom, o ubojstvima se javlja reporter Gordan Žvanović. Ovo danas mu je već četvrti slučaj. Dobro on to radi, pa mu televizija stalno produžavak boravak u Njemačkoj. S odobravanjem koje graniči s blagim čuđenjem pratimo precizno i logično poklapanje terorističkih napada na mirne građane i Žvanovićevo pojavljivanje na ekranu. Kad je već tako, HRT treba hitno povući Gordana Žvanovića iz Njemačke.

Komentiraj