VIJENCI I KAKTUSI Umjesto da angažira Zvonimira Bobana za komentiranje nogometnih utakmica, HRT ga povlači po jeftinom ‘Satirikonu’

Ne zna se tko je ovom gospodinu glumcu svetac zaštitnik, ali g.Tarik Filipović vodi na HRT-u još i kviz, A SAD ĆE U NJEGOVOJ EMISIJI GOSTOVATI I NJEGOVA, DA PROSTITE ŽENA

SATIRIKON

Utorak, HRT 1, 20.06

Biti nametljiv, dosadan, neduhovit, ispod svake kritike – tko zna po čijim uputama, ali takve su odrednice postavljene voditelju emisije “Satirikon” Tariku Filipoviću i on ih oduševljen slijedi. Ne zna se tko je ovom gospodinu glumcu svetac zaštitnik, ali g. Filipović vodi na HRT-u još i kviz, a sad će u njegovoj emisiji gostovati i njegova, da prostite žena. U skladu s tim unikatno novim običajem očekujemo da će i voditelj dnevnika jedne večeri u skoroj budućnosti posjesti pokraj sebe svoju gospođu, a ona će ga udivljeno slušati. Danas je jedan od troje gostiju bio veliki bivši nogometaš Zvonimir Boban, ovaj put u funkciji velikog i šaljivog prijatelja našeg voditelja. Umjesto da sportsku veličinu kakva je g. Zvonimir Boban angažira za komentiranje utakmica, što on briljantno i bez greške radi, HRT ga povlači po svojim trećerazrednim emisijama.

PLODOVI ZEMLJE

Nedjelja, HRT 1, 12.30

Emisija urednika Vlatka Grgurića jako se modernizirala. Valjda je zato i bila najgledanija ove subote i nedjelje: gledalo ju je jedno pola milijuna ljudi, točnije 468.629 gledatelja. To je sigurno zbog drona na početku emisije, koji je nisko i nemirno lebdio iza reportera. Mora da se vijest o dronu, u obliku pitanja jel’ gledaš hateve, proširila brzinom munje, jer tko je dosad vidio dron iz tolike blizine. Vjerovali ili ne, bio je to pravi živi opaki dron (čuj mene, da “živi”) u miroljubivoj misiji špijuniranja poljoprivrednih površina Belja d.o.o., negdje u našoj Baranji. Na krilima su mu se vrtjeli oni njegovi mali helikopterski propelerići. Fotografije, videosnimke i 3D snimke s podacima o tlu naš rvacki dron šalje pametnom traktoru (ima antenu i računalo s programom) koji dolje po njivetinama na kojima raste pšenica prostire potrebne količine kalija i fosfora. Količine gnojiva stalno se mijenjaju, po uputama o svojstvima tla što ih šalje, pogodili ste – dron. Uštede su velike. Uštede na gnojivu, što ne znači da će kruh pojeftiniti.

NEMA MONTIRANOG PROCESA (3)

Nedjelja, HRT 1, 22.29

Nema više jedine emisije po kojoj bi se Hrvatska televizija mogla zvati javnom. Budući da je “Montirani proces” ukinut nakon što ga je napao predsjednik HDZ-a, HRT je postao privatna televizija. Privremeni i glavni v.d. ravnatelja HRT-a, g. Siniša Kovačić, javno tvrdi da je “Montirani” ukinulo programsko vodstvo. Još uvijek nitko ne zna što je to. Privremeni v.d. Kovačić kaže da je on samo bio nevini i dobrodušni izvršitelj odluke, ali njegove guste crne obrve, model Angry Birds, govore suprotno.

DNEVNIK 3

Nedjelja, HRT 1, 22.34

Na današnji dan prije dvadeset godina u američkom avionu koji je trebao sletjeti u Dubrovniku poginuli su fotoreporter Slobodne Dalmacije Nikša Antonini, prevoditeljica Dragica Lendić Bebek i još trideset dvoje ljudi – cijela američka privredna delegacija na čelu s ministrom. Urednik i voditelj Damir Smrtić čita nešto o tome, ali bez i jedne riječi o Nikši Antoniniju. Lokalna reporterska sila snimila je izjavu sina poginule gđe Bebek i izjavu američke veleposlanice. Nigdje ni jedne novinarske riječi o g. Antoniniju, o kojem je 2009. objavljena monografija i koji je bio fotoreporter i urednik u zagrebačkom dopisništvu splitskih dnevnih novina. Bio on tko mu drago, i što mu drago, čudno je da čovjek ne zaslužuje ni jednu jedinu riječ našeg g. Smrtića.

VITA JELA, ZELEN BOR

Ponedjeljak, HRT 1, 9.05

Čuli smo i vidjeli što trima umrovljenicama znači onih devetnaest kuna više za dopunsko zdravstveno osiguranje. Znači užasno puno. Voditeljica Marina Medved Pulić zahvalila je, što nije običaj, gđi Kseniji Foretić na prekrasnoj uvodnoj reportaži i trima gospođama koje su HRT pustile u svoje živote. Gđa Pulić bila je potpuno u pravu. Rijetko se na HRT-u vide reportaže u kojima se osobama pristupa s taktom i respektom kakav zavrjeđuju. Ovaj put se kvaliteta pristupa izjednačila s morem simpatija koje su tri dostojanstvene i ponosne i dobre gospođe penzionerke zaslužile kod svih koji su ih imali sreću gledati.

VIJESTI

Ponedjeljak, HRT 4, 13.00

Napokon se pljačka u Heinzelovoj probila na prvo mjesto. Više nije prva vijest afera Panamski papiri iz odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca. Prva vijest je napokon da je opljačkana hrvatska policija. Pljačkaši su se na drugi kat njenog zagrebačkog središta u Heinzelovoj ulici uspeli požarnim stubama i odnijeli dva kg zlata i 280.000 eura. Novac i zlato bili su u sefu u uredu na drugom katu. Portali objavljuju da je to ured načelnika. Nisu ni Panamski papiri baš bez veze. Za koji sat-dva oni se vraćaju na visoko drugo mjesto, jer papiri o pranju novca, govori vijest, svjedoče o djelatnostima bogatuna (izbjegavanje poreza i skrivanje novca) u više od 200 zemalja, čak je i FIFA spominjana, kijenata ima više od 200.000 u više od 200 zemalja, među njima i u Hrvatskoj. Imena tih našijenaca za sada nisu poznata. Obavijena su velom hrvatske odredbe o poreznoj tajni. Hoće li ikada biti?

Komentiraj