VIJENCI I KAKTUSI: ‘Kućni ljubimci’ sigurno su ukinuti zbog nekih životinja

DNEVNIK

Četvrtak, Nova TV, 19.15

Na fejsu je objavljen rad nepoznatog amatera koji se neduhovitim uredničkim silama Nove TV učinio toliko jak da su ga objavili okićenog riječima “satiričan i duhovit komentar”, ako smo dobro čuli, a jesmo. I vidjeli. Čovjek je smislio oglas kojim se tobože javlja na radno mjesto predsjednika hrvatske vlade jer za taj posao ne treba škola itd. Novinarstvo Nove TV shvatilo je ovaj oglas kao profesionalnu ispomoć, ali u zao čas. Nikome sad nije stalo do bezube šale, u tradiciji Fadila Hadžića, jer svima je pun kufer medijskog napuhavanja ove nebitne problematike. Posao pristojnih ljudi danas je da još malo uživaju u ignoriranju kronične bijede naše političke elite, pogotovo ne sada kada sasvim lijepo živimo i bez vlade i Sabora.

Dnevnik Nove TV postao je bogatiji i za novo računanje vremena koje glasi: otkad ja… Ja je novinarka Petrović, jedna od naših najboljih. Ona je javila, izravno u naš najgledljiviji i najgledaniji dnevnik da se nešto (nebitno, političko) nije dogodilo “otkad ja pratim”. Budući da nitko osim rodbine i prijatelja ne zna godinu, dan i sat otkad to ona i što to ona uopće “prati”, pere i žmiče, opominjemo pedagoga Korada Korlevića i sve astronome ovoga svijeta da na temelju odrednice Otkad Ja Pratim ne pokušavaju zaključiti kad je nastao svemir. Nadnevke slične ovom gđe Ivane Petrović dosad smo slušali u vijestima o poplavi, gdje bi se mikrofona uvijek dočepao neki građanin i izjavio da se ne sjeća kad je voda bila toliko visoka kao danas.

KUĆNI LJUBIMCI

Petak, HRT 2, 9.34

“Kućni ljubimci” sigurno su ukinuti zbog nekih životinja. To je jedino moguće objašnjenje, jer ljude je ova emisija uvijek znala ganuti, često i do suza.

Njena gledanost odsad će se mjeriti na nekoj drugoj televiziji, ovisno o ishodu pregovora koje s više televizijskih kuća sada vodi autor Antun Ponoš. Preko lijepe i šarene špice s naslovom današnje emisije emitirana je obavijest GLEDATE 1325. PREDZADNJU EMISIJU U PROGRAMU HRT. Na HRT-u su istog časa počeli zvoniti telefoni službe za gledatelje. Službujuće osobe svega su se naslušale. Nikom normalnom nije jasno zašto je ukinuta najbolja emisija HRT-a koja se emitira 26 godina. Ova odluka spada u teže oblike zlostavljanja životinja i tešku povredu odredbi o ulozi javne televizije. Užas. Srećom, postoje i druge televizije koje će udomiti Ponoševe “Kućne ljubimce” i proslaviti se.

TV KALENDAR

Nedjelja, HRT 1, 11.51

Upoznati smo s kratkom poviješću tajnih političkih policija što su u Sovjetskom Savezu nekad ubijale ljude. Prva je bila ČEKA, osnovana dekretom marljivog Lenjina koji je dnevno potpisivo na tisuće presuda na strijeljanje ili preseljenje. Dalje znate, imena su se mijenjala GPU, pa NKVD i na kraju KGB.

DNEVNIK U PODNE

Nedjelja, HRT 1, 12.00

Čitatelj najava za vijesti g. Stipe Alfier je na kraju ove emisije porazgovarao s g. Vlatkom Gregurićem, urednikom “Plodova zemlje” koji počinju za koju minutu. Ova reklama u zadnji čas potpuno je promašena. Apolitični “Plodovi zemlje” gledaniji su jedno dvije milijarde puta od političarskog “Dnevnika u podne”. Miroljubivi urednik Gregurić očito je morao pristati da kolezi Alfieru učini dvije usluge: jedna je da se pojavi u njegovoj emisiji a druga da se pretvara kako je time neizrecivo počašćen.

REGIONALNI DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 4, 16.00

Evo su preko noći u Dubrovniku deportirani napušteni psi iz skloništa, navodno u druga skloništa za peseke i kuse diljem naše lijepe države. U Hrvatskoj su nastupili teški dani za životinje. Ukinuli su im “Kućne ljubimce”, emisiju koja je pokazala da Hrvatice i Hrvati više vole gledati životinje nego političare, a u Dubrovniku su pse potajno izbacili iz azila. Dubrovčanke i Dubrovčani danas su javno prosvjedovali protiv gradonačelnika odgovornog za ovakvo postupanje prema psima. Ne zna se koji je vrag našim političarima. U Hrvatskoj se danas događaju nevjerojatne stvari: životinjama je gore nego ljudima.

Komentiraj