VIJENCI I KAKTUSI Jozo, crni Jozo, kad ćeš ukinuti još emisija

Dotični visokopozicionirani Jozo Barišić, ČLAN VIJEĆA, BRAJANE MOJ, IZVOLIO JE IZJAVITI KAKO JE “MONTIRANI PROCES” bio ukinut ne samo zato što je bio skup, a Jozo je štedljiv, nego i zato što mu je gledanost bila mala. Nije. Bila je prosječna

DNEVNIK 3

Srijeda, HRT 1, 21.52

Negdje pred kraj emisijice smješten je izvještaj o maloj priredbi u organizaciji HNIP-a (Hrvatskih novinara i publicista). Koliko smo uspjeli shvatiti, pričalo se nešto tobože o satiri, ali protiv nje, tj. protiv “Montiranog procesa”, satiričke emisije koja je prije mjesec dana ukinuta kada je prvi hrvatski predsjednik HNIP-a g. Siniša Kovačić nastupio i u svojstvu v.d. glavnog ravnatelja cjelokupnog Hrvatskog radija i televizije. U njegovu obranu nastupili su Vedran Kukavica i Katja Kušec.

SJEDNICA HRVATSKOG SABORA

Četvrtak, HRT 4, 9.30

Raspravljalo se o izvješću Programskog vijeća HTV-a za, pazite sad, 2014. godinu. Ne treba se uzrujavati oko kašnjenja, jer dok je Sabora, bit će i ovakvih rasprava. Vrijeme tu nije bitno, nego mjesto: dragi Hrvatski državni sabor, kojemu je odnedavno predsjednik g. Reiner, poznat i kao Hrvatski državni skijaš. Svoju skijašku titulu je predsjednik Reiner stekao za svoj najveći sportski uspjeh.

Čim je izabran na mjesto predsjednika Sabora, prošle zime, na ravnoj cesti uspio je preteći dugu kolonu automobila koji su puzili, a on se žurio na svoje prvo skijanje u svojstvu predsjednika, znate već: Hrvatskog državnog sabora. Obiteljski automobil vozila je njegova gospođa, ali titula pripada njemu i njegovoj funkciji, jer da nije bilo nje, te njegove funkcije, g. Reiner i njegova gospođa ne bi, poslije takve vožnje, stigli na svoje skijanje.Gnjevni građani probušili bi im sve četiri gume. Da naš skijaš i predsjednik ne bi pali u depresijicu, pohvaljujem usputni način na koji je sitničavim podsjećanjem na istinu izbezumio govornika M. Pupavca: “… a govornika molim da se podsjeti da se sad raspravlja o izvješću za 2014. godinu”. Molba je izrečena u maloj pauzi usred bjesomučne tirade koju je podsjećeni govornik poveo protiv nekih emisija iz ove 2016. godine. Pošto je naglo bubnuo o zemlju i shvatio da je ispao smiješan, duboko povrijeđeni govornik pokušao se posvaditi s g. Reinerom, a kad mu ni to nije uspjelo, napustio je dvoranu. Odmah su neki mediji javili da je govornik otišao (u nepoznatom smjeru) jer smatra da ga je predsjednik Sabora pokušao cenzurirati. O tome da ga je predsjednik samo upozorio da nije dopušteno polemizirati s predsjedavajućim – nije baš bilo riječi. Saborski zastupnici, osim. g. Kajtazija, iskoristili su Sabor za svoje frustracije nekim emisijima, umjesto da telefoniraju HRT-ovoj Službi za gledatelje i iznesu svoje primjedbe na program. Razina bitnoga (da treba odmah ukinuti pretplatu) nije dosegnuta. Iz opravdanih razloga. Političari žele da njihovu HTV plaćaju građani, čija bi to televizija trebala biti. A nije. Da jest, potrudila bi se da bar na vijest o smrti karikaturista Ota Reisingera reagira nekom posebnom emisijom.

NEMA “MONTIRANOG PROCESA” (4)

Nedjelja, HRT 1, 21.29

Istinoljubivi HTV novinar g. Jozo Barišić proslavio se, ovog puta zauvijek, nastupom na nekakvoj sjednici nečega, tj. tobožnjeg Programskog vijeća HTV-a, koje je tobožnje otkako je navodno po volji stranačkog tandema Kregar-Josipović iz njega iščlanjen novinar Dražen Rajković. Dotični visokopozicionirani Jozo Barišić, član vijeća, brajane moj, izvolio je izjaviti da je “Montirani proces” bio ukinut ne samo zato što je bio skup, a Jozo je štedljiv, nego i zato što mu je gledanost bila mala. Nije. Bila je prosječna. Tako glasi stručni opis cifre od 5,6 % gledanosti (227.396 gledatelja). Samo za Jozu Barišića citiramo HRT-ov podatak:

“’Montirani proces’ prosječno je pratilo 5,6 % opće populacije (AMR), odnosno 227 396 gledatelja. Riječ je o prosječnoj gledanosti svih pet emitiranih emisija (14. veljače, 21. veljače, 28. veljače, 6. ožujka i 13. ožujka 2016. godine). Novogodišnje izdanje emisije ‘Montirani proces’, emitirano 31. prosinca 2015. godine, pratilo je 6,5 % opće populacije (AMR) odnosno 267 383 gledatelja.” Citat završen. Novi citat:

“Zabavnu emisiju ‘Bez veze’ u ožujku je prosječno pratilo 3,7 % opće populacije (AMR), odnosno 150 669 gledatelja. Riječ je o prosječnoj gledanosti svih triju emitiranih emisija u tomu mjesecu. Pojedinačno je najgledanije izdanje te emisije u ožujku pratilo 4 % opće populacije (AMR) ili 162 471 gledatelja.” Novi citat:

“Zabavnu emisiju ‘Satirikon’ u ožujku je prosječno pratilo 5 % opće populacije (AMR) odnosno 204 426 gledatelja. Riječ je o prosječnoj gledanosti svih pet emitiranih emisija u tomu mjesecu.”

Podaci o gledanosti za ožujak, na našu molbu, dolaze iz službenog izvora koji se zove “HRT RJ Komunikacije”. Gospoda i dame iz te radne jedinice komuniciraju danas s novinarkama, novinarima i javnošću uopće, u ovom slučaju s nama, na nevjerojatno visokoj razini. Nadamo se da zbog toga što su fenomenalni, fantastični i kulturni ne će imati teškoća u komunikacij s vrhom kuće. A za sve one koji to odmah nisu shvatili, malo smo manipulirali riječju “prosječno”. Ona se ne odnosi na ocjenu visine gledanosti, nego je običan matematički prosjek. Kako god bilo da bilo, lijepo je vidjeti poredak: 5,6 % pa 5 % i na kraju 3,7%. 227 396 gledatelja, pa 204 426 gledatelja i na kraju 150 669 gledatelja. Jozo, crni Jozo, kad ćeš ukinuti još emisija.

DOBRO JUTRO, HRVATSKA

Ponedjeljak, HRT 1, 6.55

Reporterka Lada Marinović javila se ispred crkve u zagrebačkoj Dubravi u kojoj je tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Urednici “Dobrog jutra” odlično su za taj posao izabrali novinarku koja bez greške radi svoj posao, a uz to izgleda fenomenalno, ozbiljno, kulturno i pristojno.

VIJESTI

Ponedjeljak, HRT 4, 7.00

Karamarko je pobijedio na stranačkim izborima na kojima je bio jedini kandidat, što znači jedino to da demokratski izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici niti su izbori niti demokratski, nego su draga uspomena na bivšu državu. Vijesti najozbiljnije javljaju da je dobio 98,99 % glasova.

Komentiraj