VIJENCI I KAKTUSI Idemo malo zlostavljati Sinčića – zaključeno je jutros na kolegiju RTL TV-a

Ljutiša, jedan od naših sedam Hrvata – REČE SPIKER I TO JE JEDINO ŠTO SMO ZAPAMTILI IZ VEČERAŠNJE EPIZODE POUČNE SERIJE DOMAGOJA BURIĆA “RVACKI KRALJEVI”, što je po riječima samog autora izazvala oduševljenje učitelja i profesora povijesti po našim školama. Oni i sada, prilikom prve reprize Burićeva remek-djela koje je očaralo bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana, naprosto divljaju uz televizore

RTL DIREKT

Utorak, RTL TV, 22.15

Idemo malo zlostavljati Sinčića – zaključeno je jutros na kolegiju RTL TV-a, pa je onda već navečer istog dana u Šprajcovu RTL direktu, nastupila Šprajcova rezerva, Jelinčić. Pokušao je šaljivo pročitati kako se “Živi zid” ne može dogovoriti tko mu je predsjednik. Svi znaju da je predsjednik “Živog zida”g. Ivan Vilibor Sinčić. Znaju to i satiričar T.J. i njegovi šefovi. Čemu onda to mlitavo podmetanje u koje se upustila RTL TV? Odgovor je vrlo jednostavan: g. Sinčić ih je otpilio kad mu je rečeno da će u današnjem “Direktu”, uz njega, govoriti i netko iz Splita koji tvrdi da je predsjednik. RTL TV se jako uvrijedila na Sinčića. Taj Sinčić ne samo da ih je odbio, nego im je zamjerio što objavljuju gluposti, pa je satiričar T.J. pročitao neki demanti onoga što je g. Sinčić rekao o razini novinarstva koju je dosegla uvažena RTL televizija.

KONCERT ZA DAN DRŽAVNOSTI

Subota, HRT 1, 19.45

U savršeno realiziranom izravnom prijenosu koncerta s Trga kralja Tomislava nagledali smo se čarolije zvane televizija. Veliki HRT-ovi majstori žive slike iskoristili su zlatnu priliku da snimaju ljude na otvorenom. Netko je hodao, netko sjedio ili stajao, netko se ljubio, ali svi su slušali glazbu. Nitko nije svoje ponašanje prilagođavao kameri. Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a zaslužili su da iduće godine netko plati tiskanje programa što bi ih trebalo dijeliti publici. Ipak je ovo prvenstveno bio koncert ozbiljne glazbe hrvatskih kompozitora.

EMISIJA POSLIJE UTAKMICE

Subota, HRT 2, 23.45

Hvala Bogu i svim svecima hrvatska nogometna momčad izgubila je od Portugala, njen nastup na Europskom nogometnom prvenstvu je završen, a završen je i HRT-ov nogometni fašizam u kojem je bilo i svijetlih točaka. Ukupno dvije: gg. Joško Jeličić i Robert Matteoni. Jeličić u ovoj emisiji i u nedjeljnom dnevniku, Puljanin Matteoni u nedjelju u Trećem dnevniku jedini su istakli loše vođenje utakmice, tj. posrtanje Mamićevog trenera Čačića koji se nije usudio mijenjati igrače. Od nogometaša Jeličića i sportskog novinara Matteonija dobili smo glas struke koja je bila potisnuta u tolikoj mjeri da su već i djeca počela buncati starmale fraze sportskih reportera (ostavili su srce na terenu, ponosni smo na njih itd. itd.).

HRVATSKI KRALJEVI

Nedjelja, HRT 1, 20.02

Ljutiša, jedan od naših sedam Hrvata – reče spiker i to je jedino što smo zapamtili iz večerašnje epizode poučne serije Domagoja Burića “Rvacki kraljevi”, što je po riječima samog autora izazvala oduševljenje učitelja i profesora povijesti po našim školama. Oni i sada, prilikom prve reprize Burićeva remek-djela koje je očaralo bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana, naprosto divljaju uz televizore. Doživjeli su je kao nastavno pomagalo. To je najveći mogući kompliment koji se može dati ovom nepotrebnom i skupom čudaštvu u kojem se pojavljuje i tih naših sedam Hrvata u ulogama seljaka iz druge (vjerojatno i prve) polovice devetog stoljeća. Možda niste znali, ali ovo je “povijesni igrano-dokumentarni spektakl.” Tako ga je HRT najavila u subotu.

WIMBLEDON: ĆORIĆ – KARLOVIĆ

Ponedjeljak, HRT 2. 12.28

Počeo je tenis svjetske kvalitete, a nastavila se i masaža koju nad nedužnim gledateljima već desetljećima upješno provodi sportski komentator Mićo Dušanović. Nizom prigodnih svečanosti, službenih i prigodnih, bilo je najavljeno da ovaj činovnik državne televizije odlazi u penziju, ali nije nam rečeno da će to biti tek za mjesec dana. Prava vječnost. Da nekako utuče to silno vrijeme od trideset dana, eto njega i njegovih bisera, kojih je pun internet, u Wimbledonu. Odmah na početku oduševljen je jednim Karlovićevim, oprostite na izrazu, riternom: “Krasno! Krasan volej! Odnosno lob. To je bilo u obrani, ali ipak kontroliran, namjeran lob.” I tako već milijardu godina. Wimbledon je našim gledateljima dobrodošla promjena. Da slučajno ne zaboravimo hrvatske dane nogometa i piva, naš reporter prognozira našu igru: osvjetlat će nam obraz kao i naši vatreni. Zabava je kompletna: igraju naša dva tenisača jedan protiv drugog, prenosi penzioner.

Komentiraj