VIJENCI I KAKTUSI: HDZ na skijama

Tipični hrvatski skijaš-štediša Željko Reiner (62) ne samo da ide na skijanje kad je jeftinije NEGO UZ POMOĆ POLICIJE ŠTEDI I BENZIN. U emisiji ‘Satirikom’ Tarik Filipović glumi Grahama Nortona, što je grozno. Sva prigodna božićna i novogodišnja izdanja stranih serija, emisija itd. gledali smo poslije Božića i poslije Silvestrova, ali ‘Satirikon’ Tarika Filipovića, EMISIJU NEOBJAŠNJIVA NASLOVA PUSTILI SU NAM BAŠ NA STARO LJETO NAVEČER, u četvrtak, pa smo u znak prezira gledali reprizu u petak

DNEVNIK U PODNE

Srijeda, HRT 1, 12.00

Vlada je za 91 kunu povećala plaću onima koji primaju minimalac. Protiv te mjere opravdano negoduju poslodavci čija udruga (HUP) argumentirano prigovara da se takve odluke ne donose krajem godine, kad su poslodavci već donijeli poslovne planove za novu godinu. Odluka vlade na odlasku poslodavcima donosi samo još gnjavaže s papirologijom, a ozbiljno će pogoditi tekstilnu industriju i slične vrlo ranjive industrijske grane i grančice. Mi uzsvoje televizore možemo biti sretni što je HRT prikupio izjavu i direktora HUP-a, a ne jedino ministra na odlasku. Tobože objektivno tretirati vijest o ciničnoj mjeri vlade, koja je za takvo što imala četiri godine vremena, jedno je od većih dostignuća uskoro bivših urednika i ravnatelja HRT-a. Sumnjamo da će novi politički urednici i ravnatelji HRT-a biti drugačiji, jer služba je služba – nova su samo lica.

ŽIVOT JE LIJEP

Srijeda, HRT 1, 17.36

Emisija počinje kratkim javljanjem stanovite amaterke potpisane samo kao Iva Pracević, bez profesije. Ne zna se kojim velevažnim povodom HRT počinje angažirati amatere, a povod je to da se gđa Pracević slikala na novogodišnjem sajmu u Moskvi i tim povodom izgovorila nekoliko riječi, ma zamislite samo. Bili smo tamo (na novogodišnjem sajmu) u subotu s klincima – intimno nam se u srijedu obraća, kao da netko želi nešto saznati o njenim obiteljskim zabavicama. U njene tri rečenice saznali smo ne samo da su naši klinci tamo bili i uživali, nego i to da naši klinci nisu mogli uživati u palačinkama s čokoladom, jer tamo ih prave samo s kavijarom, što klinci baš ne obožavaju“. Prava tragedija, djeca nove HRT-ove suradnice mršte se na kavijar. Poslije Pracevićkine majčinske najavice počinje pravi ruski novinarski prilog, tj. izjave koje su prikupili novinarka Marija Grigoryan i snimatelj Denis Grigoryan. Kratkim uvidom u Google saznajemo da je Marija Grigoryan šefica gđi Pracević. Marija je urednica hrvatskog izdanja nekakve Putinove međunarodne medijske hobotnice zvane Russia Beyond The Headlines“, na čijem portalu hr.rbth.com svoj slatki hrvatski blog piše gđa Iva Pracević, žena i majka po zanimanju. Tamo ona piše da je nedavno stigla u Moskvu, jer je muž tamo dobio posao, a njoj je obitelj najvažnija. Nama je najvažnije da se gđa Pracević više ne pojavi na ekranu Hrvatske državne televizije. I neka nam puno pozdravi Putina.

STUDIO 4

Četvrtak, HRT 4, 10.10

Novinarsko i uredničko osoblje Studija 4 snimilo je nekakav duhoviti prilog o sebi. Vidi se da oni sjede u novinarskoj prostoriji, čak i hodaju po njoj, a nešto i govore. Posebno je duhovito da se čak smiju, što je bez konkurencije najgore. Svatko normalan razumije koncepciju ovog presmiješnog napora, pa je zato i prezire. Ona glasi: evo, pogledajte nas velike ljude kakvi smo u trenucima radne opuštenosti.

SATIRIKON TARIKA FILIPOVIĆA

Petak, HRT 1, 16.46

Tarik Filipović glumi Grahama Nortona, što je grozno. Nortonov veličanstveno duhovit, važan i svima nama drag talk show ide kod nas na Drugom programu, pa se izvolite uvjeriti sami, ako ste nemoguća kombinacija: čitateljica ili čitatelj Nacionala koji ne gleda Nortona, onog s engleske TV. Njegovu godinu dana staru novogodišnju emisiju imali smo priliku gledati u subotu, samo godinu i dva dana poslije emitiranja, što je rekord kojemu se ne treba čuditi. Sva prigodna božićna i novogodišnja izdanja stranih serija, emisija itd. gledali smo poslije Božića i poslije Silvestrova, ali Satirikon Tarika Filipovića, emisiju neobjašnjiva naslova, pustili su nam baš na Staro ljeto navečer, u četvrtak, pa smo u znak prezira gledali reprizu u petak.

VIJESTI

Nedjelja, HRT 4, 10.00

Dvjesto tisuća hrvatskih skijaša prešlo je granicu, a doslovce pokraj njih i jedan koji je prešao sve granice, u prenesenom smislu. Hrvatski državni skijaš i novi predsjednik Hrvatskog državnog sabora g. Željko Reiner (62) u sekundi se provezao preko hrvatske državne granice. Išao je na skijanje. Tipični hrvatski skijaš-štediša Željko Reiner (62) ne samo da ide na skijanje kad je jeftinije, nego uz pomoć policije štedi i benzin. O njegovu jučerašnjem pograničnom incidentu tek danas je nešto opširnije izvijestila Hrvatska TV, ali nikad nije kasno za takav predsjednikov povijesni slalom. Njegov automobil vozila je njegova žena, a ispred i iza njega, za svaki slučaj, išao je po jedan policijski automobil. Ta tri vozila prošla su mimo duge kolone građanki i građana koji su također išli na skijanje, ali bez policijske pratnje i ostalih pogodnosti što ih donosi druženje s policijom. Morali su satima čekati jer ih je bilo puno, a g. Željko Reiner (62) je samo jedan.

Komentiraj