Vijeće za obranu zasjeda zbog propalog posla s avionima

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Danas će se održati sjednica Vijeća za obranu na kojoj će biti predstavljena izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov predsjednicu su u petak izvijestili o sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

Kako je Ured predsjednice objavio prošlog tjedna, predjednica Kolinda Grabar Kitarović zatražila je od načelnika Glavnog stožera Mirka Šundova da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

Obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, predsjednica Grabar-Kitarović nada se da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

“Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine”, priopćeno je prošloga tjedna iz Ureda predsjednice.

Nakon sjednice Vijeća za obranu održat će se i sjednica Vlade na čijem će dnevnom redu biti samo jedna točka – Odluka o stavljanju izvan snage Odluke Vlade Republike Hrvatske o nabavi višenamjenskoga borbenog aviona.

TAJNA NEOBIČNIH UZALUDNIH LOBIRANJA za nedopuštenu kupnju izraelskih aviona F-16

EKSKLUZIVNO Amerikanci ruše Krstičevićev plan kupnje polovnih izraelskih aviona

Komentiraj