Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović na svom se Twitter profilu osvrnuo na skupnu tužbu, koju je protiv njega najavila udruga Vigilare. Udruga, naime, najavljuje kako Josipovića tiuže zbog ‘aštite ugleda, časti i dostojanstva, zaštite od diskriminacije te zaštite od uvreda, kleveta, teškog sramoćenja, govora mržnje te temeljem bilo koje druge pravne osnove za zaštitu prava, interesa i osjećaja pripadnika katoličke vjeroispovijesti povrijeđenih javnim istupima i izjavama tuženika’.

Udruga Vigilare je, na poticaj podupiratelja, pokrenula i posebnu Internet stranicu. “Potaknuti brojnim pozivima svojih podupiratelja povodom niza nedavnih medijskih istupa bivšeg hrvatskog predsjednika, odlučili smo pokrenuti sudski proces”, stoji u objavi.

‘Wow!!! Posvetilo mi internetsku stranicu i pozivni centar! Iako slutim da Batarela ovdje zanima samo stavka donacije’, napisao je Josipović na Twitteru, te nastavio: “Udruga Vigilare i slične joj u zapećku su moderne Katoličke crkve i suvremene civilizacije.Točno tamo im je i mjesto”.

Bivši se predsjednik na društvenim mrežama požalio na količinu religioznog sadržaja na HRT-u, a sam je Vigilare optužio za vjerski fanatizam. Poručio im je da Hrvatska nije katolička džamahirija, nego sekularna država, a Vigilare mu je poručio da je prešao granicu dobroga ukusa. “Sreća, nema više Inkvizicije! Inače bi Batarelo tražio da me se spali na lomači kao heretika, jer mu smeta sekularna država koju zagovaram!”, napisao je Josipović prije nekoliko dana na Twitteru.

Komentiraj