Vigilare: “Odluka o mogućnosti udomljavanja djece u istospolnim zajednicama provokacija uoči Božića”

Udruga Vigilare (foto Vice Batarelo) u petak je vijest o odluci zagrebačkog Upravnog suda po kojoj istospolni parovi mogu postati udomitelji nazvala provokacijom “uoči jedne od najvećih katoličkih svetkovina koja govori o rođenju djeteta, Isusa Krista, u okruženju oca i majke”.

Jutarnji list je, naime, danas objavio kako je Upravni sud ukinuo odluku Ministarstva demografije da homoseksualni par ne može udomiti dijete povjereno na skrb državi, a mediji navode da je taj par, koji je tužio Ministarstvo Upravnom sudu, izjavio da su dobili najljepši dar pod bor.

Vigilare poziva nadležno Ministarstvo kojem je predmet vraćen na ponovno postupanje, da se, uz razum, nastavi pridržavati domaćih i međunarodnih pravnih propisa, kojima se vodilo i do sada, odbijajući zahtjeve ovog LGBT para za posvajanje i udomljavanje djece.

To bi, smatraju u Vigilareu, bilo na dobrobit djece.

Ta udruga, pozivajući se na znanstvena istraživanja, tvrdi među ostalim da su djeca odgojena u homoseksualnom okruženju sklonija emocionalnim problemima, depresiji, samoubojstvu, destrukciji, lošem vladanju, slabijem uspjehu u školi itd.

Komentiraj