VIGILARE DONIO POTPISE “Znanstveno dokazano da žene koje su silovane imaju manji postotak pobačaja”

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predstavnici građanske inicijative “ProLife.hr” i Zaklade Vigilare predat će Hrvatskom saboru 168.561 potpis građana koji su putem nacionalne peticije “Imam pravo živjeti” tijekom ožujka i travnja ove godine zatražili da najavljene izmjene tzv. Zakona o pobačaju idu u smjeru zaštite nerođenoga života i veće pomoći trudnicama.

Predsjednik Zaklade Vigilare Vice Batarelo odgovarao je na pitanja novinara prije predaje potpisa. Mi predajemo potpise i nakon toga ide u proceduru. Bit će javna debata i javni razgovor o pravima nerođene djece. Mi jesmo za potpunu zaštitu nerođene djece”, rekao je Baarelo, kako prenosi N1.

Batarelo je rekao i kako je današnja predaja potpisa ‘festival demokracije’. “Građani su potpisali, mi potpise predajemo Saboru, oni to uzimaju u proceduru i, prema našim saznanjima, ide prema Ministarstvu zdravstva, koje bi išlo u izradu zakona”, kazao je dodajući kako žele i pomoć i zaštitu majkama i trudnicama koje žele roditi te od Vlade traže financijsku pomoć za njih.

Kaže i kako oni ne propagiraju zabranu pobačaja, već traže potpunu zaštitu nerođenog života. Batarelo je poručio da ovo nije političko pitanje. Na novinarsko pitanje treba li pobačaj zabraniti i silovanim ženama, Batarelo je odgvoorio kako je znanstveno dokazano da žene koje su silovane imaju manji postotak pobačaja. “To dijete se ima pravo roditi, svako dijete. Tko smo mi da odlučujemo koje bi se dijete trebalo roditi? Zašto bi to dijete bilo kažnjeno radi zločina koji se dogodio? Zašto bi to dijete trebalo ispaštati?”, upitao je.

 

Komentiraj