VIDOVIĆ “Ovo stanje nije održivo, SDP trpi ogromne štete”

HINA/ Dario GRZELJ

Davorko Vidović komentirao je u utorak u ‘Novom danu’ N1 televizije sukobe unutar SDP-a i objave Ivice Todorića.

“Situacija u kojoj se SDP nalazi je nešto što ja u to vrijeme nisam mogao niti zamisliti, da će se na ovakav način riješavati unutarstranačke stvari da se zabavlja cijela Hrvatska i da se u kanibalskoj borbi za pozicije sve poništava”, rekao je Vidović dodajući kako u Račnovo doba ovakvo nešto ne bi bilo moguće, iako je i u ono doba bilo kriza.

Danas se održava sjednica Predsjedništva stranke, a Vidović kaže da na njoj ne očekuje nikakve povijesne rezultate. “Omjer snaga je takav da Bernardić može imati većinu za svoje stavove. Pitanje je ovdje tko će biti u proaktivnoj poziciji”, kaže dodajući kako ljudi koji su bili vezani uz Milanovića ne žele prihvatiti poraz.

“Mislim da će se na sjednici Predsjedništva on postaviti proaktivno, jer ovo stanje nije održivo, stranka trpi ogromne štete”, kaže. Poručuje i da ne vjeruje da je kriza u stranci nastala zbog Bernardićevog inzistiranja da se osnuje Ostražno povjerenstvo za Agrokor. “Da li je vezivanjem Povjerenstva za Agrokor za izbor ustavnih sudaca to najbolje odigrano, to je pitanje taktike. Kroz Agrokor se može iščitati 25 godina hrvatske povijesti, bila je privatizacija, u toj priči može biti štošta relavantno i onda povezivanje Povjeranstva s izborom ustavnih sudaca i nije bilo tako neutemljeno”, ističe.

Istražno povjerenstvo, smatra, ne može biti štetno, ali je pitanje može li biti korisno. “Iz Todorićevih blogova se nije ništa radikalno pormijenilo, to je ono što već znamo o Agrokoru, osim tih pričica o noćnim sastancima”, kaže Vidović.

Stečaj Agrokora, zaključuje, znači velike gubitke za vjerovnike i gašenje velikog broja radnih mjesta. “Upravo je motiv lex Agrokora bio da se to spriječi. Da smo imali sustav koji bi sve to predvidio, onda ne bi svega ovog ni bilo”, rekao je, između ostalog, Vidović.

Komentiraj