Vidović Krišto: “Za razliku od Plenkovića koji me paušalno vrijeđao, ja ću iznijeti argumente”

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u četvrtak je u Saboru komentirala konferenciju za novinare koju je u srijedu održao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Da živimo u društvu funkcionalne i vitalne demokracije onda bi ta konferenciju u javnosti izazvala skandal, jer je Plenković govorio da će naložiti policiji i tajnoj službi SOI, da utvrde tko su poticatelji na mržnju. Tajne službe su takvu vrstu posla obavljale za vrijeme komunističkog režima”, kazala je novinarima Vidović Krišto.

“A kako je Plenković spominjao i europske vrijednosti, podsjetit ću ga na te vrijednosti: to su vladavina prava, jednakost pred zakonom svih građana, sloboda medija. Europske vrijednosti ne poznaju nedodirljive pred zakonom. Velika većina hrvatskih građana pak zna da postoje nedodirljivi u Hrvatskoj, a to su vladajući političari, vodeći mediji (ne obični novinari naravno) te pravosuđe”, nastavila je.

Vidović Krišto kaže da Plenković postaje svjestan da nezadovoljstvo ljudi postaje sve veće te da hrvatski građani osjećaju prijezir prema tim elitama koje provode korupcijsku politiku te sprječavaju da institucije rade svoj posao.

Ističe kako će za razliku od Plenkovića koji ju je ‘paušalno vrijeđao’, ona iznijeti argumente.

“Pogledajte što rade vladajući u Hrvatskoj. Imamo aferu vjetropark Krš-Pađene – šteta koja će za hrvatske državljane nastati je 2 milijarde i 200 milijuna kuna. Obveza da se to raspravi u Saboru zajamčena je Ustavom kao i poslovnikom Hrvatskog sabora. Unatoč tomu, Branko Bačić i drugi iz HDZ-a mrtvi hladni kažu kako oni to ne će dopustiti. Znači – za njih Ustav ne vrijedi. To je jedan dio skandala, a drugi dio skandala je – oni time štite korupciju, i to javno kažu. I sada mogu nabrajati u nedogled – od Janafa, do Tedeschija i Todorića, o kojima sam govorila.

Od suca Turudića, do Državnog odvjetništva koje radi teledirigirano, a ne prema zakonu. Da postoji minimum političkog odgovornog ponašanja, svi ministri koji su zalazili u Kovačevićev klub su morali biti već smijenjeni, a Sudac Turudić je već trebao biti razriješen. Je li se išta dogodilo – nije. Koju poruku šalje politika ovakvim ponašanjem: “mi možemo što hoćemo, a vi građani ste naši financijeri i još vas i sustavno vrijeđamo! Ta opća nepravda koja vlada hrvatskim društvom stvara kod hrvatskih građana osjećaj nemoći i očaja”, poručila je zastupnica Domovinskog pokreta.

Komentiraj