Vidović Krišto ponovno bez maske: “Radi se o preporuci koja nije obvezujuća”

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ponovno je danas odbila nositi zaštitnu masku u Saboru, ustrajavajući da današnja preporuka saborskog Predsjedništva o nošenju maski, nije obvezna.

“Marama je adekvatna zamjena”

„Po preporuci ministra Beroša, marama je adekvatna zamjena, legalist sam i argumentacija ‘to svi rade’ me podsjeća na nešto što mi nije drago, preporuka Predsjedništva nije obvezna“, uzvratila je zastupnica potpredsjedniku Sabora akademiku Željku Reineru, prekrivši usta maramom.

Reiner ju je, naime, zamolio da stavi masku, jer je nose svi, ne da bi zaštitili sebe, nego i druge. To je preporuka epidemiologa, ali i saborskog Predsjedništva, argumentirao je zastupnici.

Kad odluka bude donesena, poštivat ću je, legalist sam, uzvratila je Vidović-Krišto koja je svoj sud o zakonu o obnovi Zagreba i njegove okolice od posljedica potresa, izgovorila bez maske.

 Njeno ponašanje zasmetalo je i Sandri Benčić iz platforme Možemo

„Ovo je deseti put da Vas svi molimo da nosite masku, bez obzira na vaše uvjerenje,  na to što je rekao jedan ili drugi epidemiolog, minimum je kolegijalnosti da se držite pravila na koje svi pristajemo“, rekla je kolegici.

“Nikome nije ugodno cijeli dan nositi masku, ali svi smo na to pristali da bi štitili jedni druge, osjećam se povrijeđeno kad Vi zbog vaših uvjerenja smatrate da ste bolji od ostalih i da si to možete priuštiti”, poručila je kolegici zastupnica Benčić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izvijestio je u utorak da su se članovi saborskog Predsjedništva jednoglasno usuglasili da se zastupnicima preporuči nošenje zaštitnih maski u sabornici kako bi štitili zdravlje drugih te da će to i dalje tražiti od svih.

“Vidljivo je iz preporuka HZJZ-a da maske nisu apsolutna zaštita, ali svakako smanjuju rizik od zaraze. Posebno je važno da, noseći masku, štitimo drugoga tako da ću i dalje apelirati i tražiti od zastupnika da nose maske”, kazao je Jandroković u izjavi novinarima.

Komentiraj