GRAND THEFT AUTO V, popularna videoigra, odnosno likovi iz te igre – svi odreda sociopati i nemilosrdni ubojice s ciljem ubijanja svih pred sobom radi dobivanja što više bodova – bila je okidač 19-godišnjem Tinu Šunjergi da brutalno likvidira vlastite roditelje, a Nacional doznaje da je upravo teški oblik ovisnosti o virtualnoj stvarnosti i u pozadini pogibije devetogodišnjeg dječaka iz Splita

Dvije naoko nepovezane tragedije koje su tijekom proteklih dvaju tjedana šokirale Hrvatsku i izazvale veliku pozornost javnosti, dobrim dijelom povezane su s teškom ovisnosti o internetu i videoigrama. Upravo su teški oblici ovisnosti o virtualnoj stvarnosti u pozadini pogibije devetogodišnjeg dječaka iz Splita, ali dobrim dijelom i okidač dvostrukog ubojstva koje je počinio Tin Šunjerga.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:SAŠA ZINAJA I INTERNET
PODIJELI
Komunikologinja s višegodišnjim iskustvom u medijima - tisak, web i televizija. Ambiciozna, radoznala, komunikativa. Zaljubljena u život i u ljudske priče. Društveno angažirane,istraživačke teme posebno su mi područje interesa.