facebook.com

VIDEO: ZŠEM organizira seminar ”Human-Centered Product/Service Design – A Design Thinking and Analytical Perspective”

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira seminar na temu kreiranja novog proizvoda ili usluge temeljem analize potreba i želja kupaca ”Human-Centered Product/Service Design – A Design Thinking and Analytical Perspective” koji se održava 04. i 05. srpnja pod vodstvom dr.sc. Carlos M. Rodrigez.

U eri vrlo kratkog životnog vijeka proizvoda i usluga, brzih tržišnih promjena, velike ponude vrlo sličnih proizvoda, brzog tehnološkog zastarijevanja i mnoštvo drugih detalja, konkurentnost je zapravo posjedovanje novog koncepta, za nijansu bolje performanse i funkcionalnosti uređaja, jedinstveno iskustvo potrošača, emocionalna povezanost s proizvodom ili uslugom i konačno veća vrijednost za kupca.

Samo jedna od jedanaest zrelih ideja za novi proizvod doživi plasiranje na tržište i uspješno trgovanje, dok je oko tri tiusuće ideja potrebno da bi se kreirao uspješan proizvod ili usluga. Ove brojke ukazuju na visok rizik prilikom razvoja novih proizvoda ili
usluga. U prilog tome ne ide činjenica da se mnoge kompanije natječu u istoj kategoriji proizvoda te je nužno istaknuti se, biti kreativan i jedinstven.

Današnje društvo je društvo usluga. Usluge susrećemo svuda oko sebe – na aerodromu,
u hotelu, trgovini, restoranu, banci ili bolnici. Svaka tvrtka želi poznavati svog kupca “u dušu”. Kakva su njegova iskustva, znanja, ponašanja, preferencije, sadašnje i buduće potrebe i želje. Zbog toga gleda svoj proizvod/uslugu kroz “oči” kupca. Na taj način može identificirati gdje su “novi potencijali ” u kojima može poboljšati ukupno iskustvo kupca.

Vodeće tvrtke koriste cjelokupna znanja i iskustva svojih kupaca za pokretanje rasta, novih ideja i prioritetno alociranje resursa. Čak se i uspješnost poslovanja i ostvarivanje prihoda mjeri kroz zadovoljstvo kupca. “Problem treba živjeti kako bi se kreiralo riješenje”.

Seminar Zagrebačke škole ekonomije i managementa pod imenom ”Human-Centered Product/Service Design – A Design Thinking and Analytical Perspective” pruža okvir analize za dizajn i razvoj novih proizvoda i usluga, temeljem na “glasu kupaca” i naglašava posebnost inovacija i emocija u procesu dizajniranja i unapređenja proizvoda.

Multidisciplinarni tim – marketing, dizajn i analiza – proučavajući svog kupca sa svih strana – stvara novi proizvod/uslugu koji će biti “baš kakav kupac želi” i koji će ojačati snagu branda i ponudu proizvoda i usluge.

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Prijave su otvorene do 24. lipnja 2016.

ZSEM - Poslovna akademija     
tel. +385 (1) 4500 309                               
[email protected]

https://youtu.be/imZ2WF60H2Y

Komentiraj