VIDEO: Zbog opasnosti od gubitka sluha pjevača, AC/DC odgodio datume turneje

facebook.com

Australska rock skupina AC/DC odgodila je američku turneju nakon što su liječnici savjetovali fronmena grupe Briana Johnsona (68) da prestane nastupati kako bi sačuvao sluh, objavila je grupa.

Bend je trebao održati deset koncerata tijekom američke dionice “Rock or Bust” turneje, uključujući u utorak u Atlanti. Turneja se potom trebala nastaviti u Europi s koncertima u Portugalu, Njemačkoj, Britaniji i Danskoj.

“Pjevača AC/DC-ija Briana Johnsona liječnici su savjetovali da odmah prekine turneju ili se suoči s potpunim gubitkom sluha”, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici grupe u ponedjeljak. Dodaje se da će grupa održati koncerte kasnije tijekom ove godine “vjerojatno s gostujućim vokalom”.

Grupu u posljednje vrijeme prate problemi. Prošle godine nastupali su bez gitarista Malcolma Younga kojemu je 2014. postavljena dijagnoza demencije.

Iste godine grupa je izgubila dugogodišnjeg bubnjara Phila Rudda koji je priznao krivnju za posjedovanje droga i prijetnje ubojstvom na Novom Zelandu.

Rudda je zamijenio Chris Slade.

Komentiraj