HINA/ Daniel KASAP

VIDEO: Vučić tvrdi da su novinari izmislili Veliku Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je, tijekom posjeta Vrginmostu, upitan o svom govoru u Glini 1995. godine, kada je između ostalog rekao da “srpska Glina nikad više neće biti u Hrvatskoj” te da će, ako pobijedi Šešeljevi radikali, svi “oni živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj drzavi i tu odstupanja biti neće”.

Reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov upitala je Vučića opterećuje li njegov govor iz Gline iz 1995. godine međusobne srpsko-hrvatske odnose i misli li i danas da Glina nije hrvatska.

“Čuo sam bezbroj istih pitanja jučer, mjera vaše podrške i poštovanja je jednako proporcionalna poniznosti nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao da razgovara s nekim iz hrvatske je pogrešan put. Dodatno sam sretan da niti jedan hrvatski predsjednik i premijer takvu vrstu hajke neće doživjeti u Srbiji. Bio sam čini mi se vrlo pristojan, učtiv i odgovoran, i na uvrede ne želim odgovarati uvredama i klevetama. Čini mi se da ne razumijete jednu stvar: imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 ili 28 godina”, odgovorio joj je Vučić.

Novinar N1 televizije Elvir Mešanović inzistirao je na komentaru govora u Glini o Velikoj Srbiji. Vučić mu je odgovorio: “Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema.”

Podsjetimo, Vučić je u Glini rekao: “…Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće”.

Komentiraj