volvocars.com/hr

VIDEO: VOLVO S90 Švedska verzija luksuzne limuzine

U siječnju ove godine tvrtka Volvo je na Auto Showu NAIAS u Detroitu predstavila potpuno novi luksuzni sedan S90.

Ovaj model predstavlja švedsko viđenje automobila i klasičan automobilski dizajn, a opremljen je najmodernijim sigurnosnim, tehnološkim i komunikacijskim
sustavima.

Volvo S90 na prvi pogled otkriva svoj drugačiji karakter od drugih luksuznih limuzina. U njemu se suptilno isprepliće elegancija sa samouvjerenošću i moći. Dugim osovinskim razmakom i profinjenom unutrašnjosti definira se jedinstveni premium karakter Volva S90.

Bočna linija je elegantna, ali sadržava i elemente sportskog duha, posebno lice automobila na koje su po uzoru na SUV XC90 ugrađena inovativna svjetla u obliku Thorovog čekića.

Bolji prolaz zraka omogućuje i rešetka ispod poklopca motora, koja se sastoji od dvadeset i tri trake konveksnog oblika. Ovi detalji posuđeni su od legendarnog P1800
modela iz šezdesetih godina.

Volvo S90 standardno je opremljen Intellisafe Assist sustavom koji je nešto poput sigurnosnog kišobrana pod kojim su spojeni svi najnapredniji sustavi aktivne i pasivne sigurnosti.

Kamera od 360 stupnjeva, tempomat, Pilot Assist polu-autonomne vožnje, sustav Upozorenja o sigurnosnoj udaljenosti samo su neke od opcija koje pruža ova limuzina.

Volvo S90 dostupan je s dvama štedljivim dvolitrenim dizelskim motorima D4 (190 KS) i D5 (220 KS), popraćeni s dvolitarskim benzinskim T5 (187 kW) i T6 AWD (235 kW).

Tvrtka Volvo prati tehnološke trendove u automobilizmu te je model S90 dostupan i u hibridnoj verziji s T8 Twin motorom.

Švedski proizvođač sve više ide prema obećanju kako će do 2020. godine svi novi Volvo automobili biti tako sigurni da nitko u njima neće moći izgubiti život ili biti teško ozlijeđen.

Istaknimo kako je Volvo S90 dobio prestižnu nagradu Production Car Design of the Year 2015 koju dodjeljuje renomirani internetski portal Car Design News.

www.volvocars.com/hr

Volvo S90
Volvo S90
Središnja ploča Volva S90
Središnja ploča Volva S90
Luksuzan unutrašnji dizajn Volva S90
Luksuzan unutrašnji dizajn Volva S90
Stražnja sjedala u limuzini Volvo S90
Stražnja sjedala u limuzini Volvo S90

Komentiraj