Screenshot usa.visa.com

VIDEO: Visa najavljuje pokretanje platne platforme Visa Direkt u Europi

Visa transformira plaćanja u Europi s Visa Direktom – platformom za plaćanje u realnom vremenu s globalnim dosegom.

  • Visa lansira Visa Direkt u Europi – omogućujući plaćanja u stvarnom vremenu (1) korištenjem Visine globalne, pouzdane i sigurne mreže za plaćanja
  • Visa Direct pokreće poslovno inicirana plaćanja, kao što su isplate osigurateljnih zahtjeva, kao i plaćanja između privatnih osoba
  • Visa najavljuje partnerstvo s Worldpayem, ranim usvajačem Visa Direkta – prednosti za trgovce započeti će već od rane 2018. godine

Visa je najavila pokretanje Visa Direkta u Europi – platne platforme koja u stvarnom vremenu omogućuje kompanijama da koriste globalni doseg i veličinu Vise da bi transformirali domaća i prekogranična plaćanja za tvrtke i potrošače. Visa surađuje s pružateljima usluga plaćanja, financijskim institucijama klijentima i strateškim partnerima da bi pokrenula usluge bazirane na Visa Direktu.

Visa Direkt omogućuje plaćanja između osoba (P2P), plaćanja tvrtki prema potrošaču (B2C), kao i plaćanja tvrtke prema tvrtki (B2B). S Visa Direktom, sredstva mogu biti prenesena na primateljev Visa račun brzo, jednostavno i sigurno – omogućujući im trenutni pristup sredstvima (2) i mogućnost da obave kupnju na 44 milijuna prodajnih lokacija diljem svijeta.

Visa je ušla u partnerstvo s Worldpayem, globalnim liderom u tehnologiji procesiranja plaćanja i rješenjima za trgovce, da bi ubrzala dostupnost Visa Direkta trgovcima u Europi i posljedično kroz sva njegova tržišta globalno. U trenutku kad banke primatelji naprave potrebne promjene u svojim sustavima (3) Visa Direkt omogućiti će Worldpay trgovcima da šalju plaćanja potrošačima u stvarnom vremenu – što će unaprijediti zadovoljstvo potrošača.

“Desetljećima je Visa predvodila put u transformaciji načina na koji plaćamo u trgovinama i online. Sada imamo priliku primijeniti kako potrošači i tvrtke plaćaju jedni drugima na brz, jednostavan i siguran način. Visa Direct je dokazana platforma koja omogućuje tehnološkim kompanijama, tvrtkama i financijskim institucijama da ispune potrebu za plaćanjima u stvarnom vremenu, koja podlogu ima u dostupnosti, troškovnoj efikasnosti i brzini Visa globalne mreže” rekao je Mike Lemberger, stariji podpredsjednik rješenja za proizvode Vise u Europi.

“Posljednjih godina, svijet plaćanja dramatično se promijenio s trgovcima i potrošačima koji podjednako očekuju da im se omogući plaćanje pod njihovim uvjetima- bilo da se radi o plaćanju u stvarnom vremenu ili korištenju specifične metode. Ponosni smo što radimo s Visom kao rani usvajači ove neusporedive platforme u Europi, ali i na drugim globalnim tržištima i vjerujemo da je Visa Direkt važan korak u zadovoljavanju tih potreba, jer pruža i kupcima i trgovcima alate koji su im potrebni”, naglasio je Dave Glaser, Voditelj razvoja proizvoda, Global eCom u Worldpayu.

Očekuje se da će Visa Direkt transformirati plaćanja u Europi, omogućujući čitav spektar slučajeva plaćanja u stvarnom vremenu, poduprtih sigurnošću i veličinom Visa globalne mreže plaćanja, uključujući:

Business-to-consumer: Omogućujući tvrtkama da šalju gotovo sve vrste plaćanja direktno na Visa račun – na primjer, iznose osvojene u igrama, isplate polica osiguranja, kao i dnevne naknade trgovaca

Business-to-business: omogućujući tvrtkama da plaćaju freelancere, podizvođače, i druge male tvrtke – u stvarnom vremenu

Person-to-person: omogućujući potrošačima da plaćaju jedni drugima brzo, jednostavno i sigurno, često kroz njihove povezane uređaje – na primjer, kad dijele račun u restoranu ili daruju poklon

U SAD-u Visa Direkt već omogućuje plaćanja partnerima kao što su PayPal, Braintree, Squer Cash i Stripe.

Visa Direkt jedna je od mnogih na API-ju (Application Program Interface) utemeljenih mogućnosti mreže na Visa Developer platformi – otvorenoj platformi koja je osmišljena kako bi pokretala inovacije u plaćanjima i trgovini. Platforma je dizajnirana da pomogne financijskim institucijama, trgovcima i tehnološkim kompanijama da zadovolje potrebe potrošača i trgovaca koji se sve više oslanjaju na povezane uređaje da bi kupovali i plaćali.

O Visa Direct

Visa Direkt platforma dostupna je na više od 200 tržišta diljem svijeta i može biti korištena da bi se doseglo više od milijarde potrošačkih računa globalno. Dostupna kroz sveobuhvatnu Visa Direkt API library, financijske institucije i tehnološki partneri mogu brzo graditi rješenja za plaćanja u stvarnom vremenu kroz web servise bogatih značajki na Visa Developer platformi.

Plaćanja u stvarnom vremenu omogućuju prijenos sredstava od izdavatelja prema korisniku kartica ne kasnije od 30 minuta nakon što je transakcija odobrena.

https://developer.visa.com/

www.visa.com/visadirect

(1) Stvarna dostupnost sredstava varira zavisno o financijskoj instituciji
(2) Stvarna dostupnost sredstava varira zavisno o financijskoj instituciji
(3) Visa u Europi je objavila da traži od izdavatelja kartica da omoguće plaćanja u realnom vremenu najkasnije do listopada 2018.

Komentiraj