Promo

VIDEO: Velika ljetna jadranska turneja splitske klape Rišpet

Motivi koji su tipični za ljeto na našem najdražem Jadranu i zbog čega ga toliko volimo svakako uključuju bistro plavo more, najljepše izlaske i zalaske sunca, zamamni miris ribe s gradela te nezaobilazne zvukove dalmatinske klape i pjesme. S ljetnim koncertima na otvorenom zaista se rijetko što može mjeriti. Uz dobro društvo i koju čašicu dobrog vina zabave zasigurno neće nedostajati. A za to će se pobrinuti i jedan od naših najpoznatijih i najuspješnijih klapskih sastava, splitska klapa Rišpet.

Klapu Rišpet osnovao je splitski kantautor Pero Kozomara u rujnu 2011. godine, koji je široj javnosti poznat kao autor mnogih uspješnica poput: “Ne more mi bit”, “Zora bila”, “Još ne mogu pristat volit”, “Dugo nije pala kiša”, “Samo me čvrsto stisni za ruku” i mnogih drugih. Nakon niza godina skladanja za druge, odlučio je osnovati vlastitu klapu pod nazivom Rišpet. Klapa je iznjedrila broje hitove poput „Sunce mi od tebe dolazi“ koji su otpjevali sa Mišom Kovačem, „Lumin“, „Ćaća“, „Prsti zapleteni“ sa Jelenom Rozgom, „Projdi mojon kalon“, „Kad je pošla ća“ te najnovije skladbe „Reći ćeš mi fala“.

U svojih pet godina postojanja ova simpatična klapa osvojila je srca mnogih zaljubljenika u klapsku pjesmu, ali i onih koji to nisu. A kakvu glazbenu poslasticu su pripremili za ovo ljeto, možete se uvjeriti i sami ukoliko posjetite neki od njihovih koncerata u sklopu velike ljetne turneje po Jadranu – 28.07. Trogir, Kula Kamerlengo – Koncert za Vinka Cocu, 29.07. Omisalj, Krk, 30.07. Sezana, Slo, 31.07. Labin, 03.08. Brela, 06.08. Gruska noć, Dubrovnik, 07.08. Posušje, 13.08. Kanal ob Soca u Sloveniji, 14.08. Rabac, 15.08. Splitska na Braču, 20.08. Rogoznica, 27.08. Trebnje, Slo, 14.09. Ploče.

Doživite ljeto na pravi način uz zvukove dalmatinske pjesme…

Komentiraj