facebook.com

VIDEO: Već petu godinu zaredom u Rijeci se održava akcija ‘One Billion Rising’

Akcija ‘One Billion Rising’ će se održati u četvrtak 14. veljače ispred prostora Radia Rijeke na Korzu s početkom u 16.30 sati.

Svrha ove akcije je da se kroz pjesmu i ples ukaže na globalni problem nasilja nad ženama. Ples će predvoditi Plesna Grupa Flame, nastupit će zbor VINS, a čitat će se i svjedočanstva žena iz akcije #prekinimošutnju.

Ovogodišnjom kampanjom ‘One Billion Rising – RISING: FROM A CAMPAIGN, TO A WAY OF LIFE’ želi se ukazati na važnost kontinuiranog rada na sprječavanju nasilja nad ženama koje nadilazi manifestacije i obilježavanja na specifične dane i datume i postaje svakodnevnom borbom za život slobodan od nasilja.

Od 2012. godine kada je kampanja pokrenuta, žene su se solidarizirale i ova kampanja, kao i mnoge druge sa sličnim ciljem, donijele su određene pomake. Međutim, izazovi s kojima se suočavamo postaju sve veći te je stoga važno u fokus staviti kontinuiranu i svakodnevnu borbu, ne samo protiv seksualnog i fizičkog nasilja, već i sistemskog nasilja u ekonomskoj, ekološkoj, društveno-kulturnoj i ideološkoj sferi.

Već petu godinu zaredom u Rijeci se održava akcija ‘One Billion Rising’ u organizaciji Udruge PaRiter i SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava.

Komentiraj