VIDEO: Udruga Glas poduzetnika pokrenula poduzetnički show “UGP TV live”, pogledajte premijeru

Udruga Glas Poduzetnika pokrenula je poduzetničku emisiju koja je premijerno prikazana putem profila Udurge Glas poduzenika na društvenim mrežama, a baviti će se temama iz gospodarstva i poduzetništva.

Prvi gost je bio svojevrsni domaćin Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a, i već prepoznatljivi borac za poduzetnike. Razgovar je vodio Petar Štefanić, a gostovanju se pridružio i predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec

Hrvoje Bujas govorio je o osnivanju udruge

“Postoje prisilne udruge kao što su HGK i HOK. Mi to ne želimo. Smatramo da to moraju biti dobrovoljne udruge. S druge strane je HUP, to je dobrovoljna asocijacija. HUP sad ima svoje probleme. Umjesto problemima poduzetnika, oni se bave svojim problemima”, rekao je Bujas.

“Da postoji prostor i za HUP i za nas, sigurno postoji. HUP je orijentiran na velike firme, mi na srednje i malo poduzetništvo”, rekao je.

“Kod nas ne postoji sat trkeljanja. Postoji ozbiljan rad, pripreme, borba do kraja”, rekao je Bujas.

Savjetima žele pomoći poduzetnicima

“Mi smo s određenim ljudima u HUP-u u dobrim odnosima. S Majetićem nemamo nikakav odnos. Oni su prvo mislili da smo mi neka grupica. Kad su vidjeli da imamo rezultat, počeli su nas shvaćati ozbiljno. Kad vidimo kakav će biti tamo novi kadar, mi ćemo moći s njima razgovarati”, rekao je Bujas.

“Kad govorimo o snazi, mi smo po broju učlanjenih tvrtki duplo jači od HUP-a. Mi dajemo support, što napraviti kad dođe inspektor. Oni se više neće ponašati kao šerifi”, rekao je Bujas.

Bujas je rekao da će poduzetnicima, gdje je posebno naveo vlasnike restorana, davati savjete kad im dođe inspekcija. To će pomoći poduzetnicima, smatra. Ako treba, kaže Bujas, obavijestit će medije o svemu.

Vrbanec je rekao da je Udruga Glas poduzetnika dobra priča. Vrbanec je potom opisao linije kredita.

 

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku

 

Posted by Glas Poduzetnika on Monday, June 1, 2020

Komentiraj