VIDEO “U Sabor bi možda dobro bilo ubaciti jednog poskoka”

HRT

munološki zavod do kraja godine mogao bi ponovno početi s radom. Politička je to odluka Grada Zagreba i države donijeta prije dva dana u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Koliko je to realno i vjeruju li u tu konačnu odluku zaposlenici i sindikati pitali su na HRT-u (VIDEO) Lidiju Jagarinec, sindikalnu povjerenicu u Imunološkom zavodu.

“Bedasto bi bilo da nakon svih ovih godina postanemo Nevjerni Toma”, istaknula je. “Dobra je stvar da nije predizborna godina i nisu nikakvi izbori na vidiku a nešto se pokrenulo s Imunološkim. Mi smo 2014. napisali javnu podršku, pismo namjere grada Zagreba. I dalje smo istog stava kao i tada; Imunološki bi trebao biti državni. On radi prevažnu stvar da bi to otišlo u neke privatne ruke. Ako ne može država to sama riješiti – onda može grad Zagreb. Jer je grad Zagreb institucija”, istaknula je.

“Za svaku odluku je potrebna suglasnost većine, potrebno je proći kroz gradsku skupštinu. Mišljenja smo da grad Zagreb i država mogu nešto učiniti zajedno”, istaknula je.

Komentiraj