VIDEO: Trump: “Ako bi govorio protiv kapitalizma, papi bih rekao da ga ISIS želi srediti”

Predsjednički kandidat Republikanaca Donald Trump gostovao je u srijedu na CNN-u, te se ponovno ‘proslavio’ izjavama. Na pitanje novinara kako bi reagirao kada bi mu papa govorio o korumpiranoj prirodi kapitalizma, Trump je spomenuo Islamsku državu.

“Rekao bih mu da ga ISIS želi srediti. Znate da žele zavladati Vatikanom, čuli ste za to? Znate da je to njihov san, da dođu do Italije”, rekao je Trump, na što je voditelj ostao u nevjerici. “On bi s vama razgovarao o kapitalizmu, a vi biste ga tako preplašili”, upitao ga je voditelj Chris Cuomo.

“Morao bih ga preplašiti, ali mislim da Papu može preplašiti jedino Bog. Ali, istina je – ako pogledate što se događa, bolje da se nadaju kako kapitalizam funkcionira jer to je jedino što sada imamo. I on je odličan kada se radi ispravno”, rekao je.

Dodao je kako kapitalizam u Americi ne funkcionira ispravno. “Moramo otvoriti našu zemlju velikim kapitalistima. Usput, ne mislim kako je papa protiv kapitalizma”, dodao je.

“Ja sam protestant, ali imam veliko poštovanje prema papi. Sviđa mi se, stvarno mi se sviđa. Postaje prilično politička osoba, ali sviđe mi se. Izgleda kao dobar čovjek”, rekao je Trump.

Komentiraj