VIDEO: Torcidaši zapalili transparent Funcuta i bacali baklje na teren

Nakon brutalnih scena navijačkog nasilja na ulicama Šibenika danas popodne, kad su se sukobili navijači Hajduka i Šibenika, atmosfera na stadionu na Šubićevcu protekla je u koliko toliko korektnom i fer navijanju.

S obzirom na poznati animozitet tih dviju navijačkih skupina, nerealno je bilo očekivati da utakmica može proći bez međusobnog vrijeđanja i baklji, no barem se nisu ponovile krvave scene od danas popodne. Funcuti su Torcidi vikali ”Tito, Partija, Hajdukova armija”, a sa zapada se čulo: ”purgerske sluge.”

Funcuti su na svoju zapadnu tribinu došli naoružani transparentom s natpisom ”Support your local football team”, a Torcida koja je došla u velikom broju, napunila je do kraja zapad stadiona na Šubićevcu. Hajdukovi navijači u drugom poluvremenu na teren su ubacili nekoliko baklji, a onda su zapalili jedan transparent Funcuta uz skandiranje: ”Ovo je vaše.”

Podsjetimo, nekoliko sati uoči utakmice navijači Šibenika, Funcuti, okupili su se u strogom centru grada, kod Starog pazara, gdje su pjevali i pripremali korteo prema Šubićevcu.
U tom trenutku među njih uletjela je veća skupina Torcide i počela udarati navijače Šibenika. Prizor je, kažu očevici, bio zaista ružan, bilo je dosta pretučenih navijača, a teži sukob uspjela je zaustaviti interventna policija koja je rastavila sukobljene strane i privela nekoliko desetaka huligana.
”Prije početka nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik i HNK Hajduk danas oko 15:30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, došlo je do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta. Prilikom našeg postupanja dosad je u prostorije šibenske policije privedeno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen. Sve druge okolnosti se utvrđuju”, priopćili su iz šibenske policije, javlja Šibenik In.

Komentiraj