VIDEO: Torcidaši zapalili transparent Funcuta i bacali baklje na teren

Nakon brutalnih scena navijačkog nasilja na ulicama Šibenika danas popodne, kad su se sukobili navijači Hajduka i Šibenika, atmosfera na stadionu na Šubićevcu protekla je u koliko toliko korektnom i fer navijanju.

S obzirom na poznati animozitet tih dviju navijačkih skupina, nerealno je bilo očekivati da utakmica može proći bez međusobnog vrijeđanja i baklji, no barem se nisu ponovile krvave scene od danas popodne. Funcuti su Torcidi vikali ”Tito, Partija, Hajdukova armija”, a sa zapada se čulo: ”purgerske sluge.”

Funcuti su na svoju zapadnu tribinu došli naoružani transparentom s natpisom ”Support your local football team”, a Torcida koja je došla u velikom broju, napunila je do kraja zapad stadiona na Šubićevcu. Hajdukovi navijači u drugom poluvremenu na teren su ubacili nekoliko baklji, a onda su zapalili jedan transparent Funcuta uz skandiranje: ”Ovo je vaše.”

Podsjetimo, nekoliko sati uoči utakmice navijači Šibenika, Funcuti, okupili su se u strogom centru grada, kod Starog pazara, gdje su pjevali i pripremali korteo prema Šubićevcu.
U tom trenutku među njih uletjela je veća skupina Torcide i počela udarati navijače Šibenika. Prizor je, kažu očevici, bio zaista ružan, bilo je dosta pretučenih navijača, a teži sukob uspjela je zaustaviti interventna policija koja je rastavila sukobljene strane i privela nekoliko desetaka huligana.
”Prije početka nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik i HNK Hajduk danas oko 15:30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, došlo je do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta. Prilikom našeg postupanja dosad je u prostorije šibenske policije privedeno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen. Sve druge okolnosti se utvrđuju”, priopćili su iz šibenske policije, javlja Šibenik In.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.